Lukijat

maanantai 20. maaliskuuta 2017

mova-sm 2017 merikarvialla

 ensimmäinen kerta kun moottoroidun varjoliidon suomenmestaruus on ratkottu jo tässä vaiheessa vuotta. idea kisojen pitämisestä talvella ei sinänsä ole uusi, mutta vasta nyt löytyi järjestäjä joka sen toteutti. alkuperäinen ajatus oli pitää mittelö meren jäällä, mutta jään pinnan ollessa aivan peiliä, jouduttiin pelipaikka siirtämään kuntakeskuksen vieressä sijainneelle peltoaukealle.

 kisakeskuksena ja majapaikkana toimi eumer fishing center merikarvianjoen saaressalauantaipäivä kuluteltiin aikaa tutustumalla merikarvian matkailunähtävyyksiin ym, koska päivä oli liian tuulinen kilpailujen aloittamiseen.
 sunnuntaiksi oli luvassa mainiota säätä ja niinpä tehtävät briiffattiin jo edellisenä iltana että kaikki olisi valmista sunnuntaina aamulla aikaisin aloittaa kisat.
 aamu aloitettiin koko kilpailun vaativimmalla tehtävällä. siihen oli yhdistetty target, navigation sekä economytehtävä samalle lennolle.
 bensiininkulutus lennolla mitattiin puntaroimalla lentolaite ennen ja jälkeen lennon.
porukkaa valmistautumassa puntarointiin.yksi toisensa perään starttasi suunnistustehtävälle ja merikarvialaiset saivat samalla aikaisen sunnuntaiaamuherätyksen ;)
myös trikeluokkaan oli saatu peräti neljä kilpailijaasuunnistustehtävän loppuun oli vielä laitettu tarkkuuslaskutehtävä.
siinä nähtiin sekä täpäriä......tyylikkäitä...

...että tarkkoja laskeutumisia!


vauhdikkainta katsojakokemusta tarjosi jälleen pylontehtävä

myös pylonradan loppulasku oli "target"-tehtävä. tällä kertaa "lautta", jonka sisään laskun tehnyt pilotti piti ilman kaatumista päätyä saadakseen pisteitä.päivän mittaan tapahtui lajiin luontaisesti kuuluvia startti- ja laskukompurointeja. liekö osittain liukkaat olosuhteet, oikukas tuuli sekä kilpailujännitys vielä näitä lisänneet?
tuuliolosuhteiden muuttumisen jälkeen briiffattiin hieman paremmin ko. olosuhteisiin soveltuva tehtävä.viimeiselle lennolle määriteltiin tehtäväksi "hidas-nopea" sekä keilapotkurata.


ainoastaan timo lensi keilarataa ja maahan tultuaan totesi sen olevan liian vaarallinen tuuliolosuhteiden vuoksi.
 jury kokoontui pikaisesti ja keilarata jätettiin pois tehtävältä.
tulosten selvittyä monimutkaisten laskutoimituksien jälkeen kokoonnuttiin palkintojenjakoon krookan satamassa sijaistsevalle ravintola rantahuoneelle. eipä muuten ole kovin kauaksi tuo merikään jäätynyt.
voittajien on helppo hymyillä!tehtäväkohtaiset lopputulokset lähiaikoina kisasivuilla.
 tässä kokonaispisteet ja sijoitukset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti