Lukijat

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

kaakonkulmalla...

on vaikea muistaa koko harrastuksen ajoilta mieleenpainuvampaa lentoa, kuin nyt tämä viime lauantainen. suurimmaksi osaksi syynä siihen ovat ennennäkemättömät uudet maisemat matkalennolla kauniissa aamun valossa ja ihanteellisessa lentosäässä.
 vaikka olimme kokkosen jarin kanssa "kimppalennolla", starttasimme eri paikoista. jari kelpuutti starttipaikaksi jonkun teollisuusalueen takapihan inkeroisista, kun taas mulle pitää olla vähän enemmän selkosta starttijuoksun ajaksi. niinpä etsiskelin itselleni myllykoskelta soveliaan paikan aamustarttiin.
 eihän sitä muuten myllykosken kirkostakaan olisi kuvaa saanut. vai mitä jari ?-)


myllykoskellakin on joskus jalostettu suomen metsiä ulkomaan vientiin kelpaavaksi tuotteeksi.
                                                                inkeroisissa sijaitsevat stora-enson anjalankosken tehtaatanjala sijaitsee kymijoen vastakkaisella puolella, aivan inkeroista vastapäätä.
 tässä kuva inkeroisten keskustasta:
tästä eteenpäin lento suuntautui itää kohti, jossa muistin sijaitsevan haminaa kohti johtavan peltoalueen.
 mulla kun ei nykyään oo korkeusmittaria, saati karttaa (tai gps) lennoilla mukana ja suunnistaminen perustuu pelkästään aurinkoon ja näkömuistiin.
 korkeuden arviointikykyäni aloin epäilemään tämän näyn kohdatessani:

mielestäni lentelin ihan lentosääntöjä noudattaen, mutta silti maston huippu oli mua korkeammalla??
jälkeenpäin kartasta tutkiessani paljastui, että liikkalan  "suurtenkallioiden" masto onkin korkeudeltaan peräti 322 m merenpinnasta!

 ihme rämeen laitaan, (jota kirkkojärveksi kutsutaan) on haminan kaupunki perustettu!eipä ihme, että jokunenkin betonipaalu uppoaa infraa lähiseudulle rakennettaessa...
haminaa lähempää. väittävät haminan nettsisivuilla, että tuo telttakatos olisi peräti koko euroopan suurin!


en enää ihmettele sanontaa, jotta "pää on pyörällä, kuin haminan kaupunki"tässä seuraava ruutu kamerasta:haminan tervasaaressa on mm. miina äkkijyrkän tekemä puulehmä (kuvan keskivaiheilla)


                                                                                 hillonniemen satama


                                                                         saanko esitellä, google-suomi:

(google osti 40 miljoonalla eurolla summan lopetetun paperitehtaan rakennukset ja nikkaroi sinne nykyaikaisen tietononepalvelinkeskuksen. paikan valinnassa painoi kuulemma alueen poliittiinen ja seisminen vakaus sekä mahdollisuus käyttää merivettä tietononeiden jäähdytykseen)


merenrannan tuulivoimapotentiaalia täälläkin koetetaan hyödyntää


en muista koskaan nähneeni cumuluspilviä näin aikaisin aamulla meren yllä. yleensä niitä ei ole siellä lainkaan!
 kotkan seutu häämöttää tuolla kauempana:korkeakosken paperitehdaskompleksi ja laskupaikkani. vaikka enhän minä sitä vielä tässä vaiheessa tiennyt...


karhula on varsinaisen kotkansaaren kaupunkiosan pohjoispuolella sijaitseva osa kotkaa


voiko tästä vetää johtopäätökset suomen ulkomaanviennin tämänhetkisestä tilasta? 
valtavat satama-alueet tyhjää täynnä...
taustalla mussalon satama-alue.
etualalla amerikkalaisomistuksessa oleva kotkamills paperitehdas


                                                                                                    kotkaa....


                                                                                       .. ja lisää kotkaa                                              kymijoen suisto on ainakin kaksihaarainen kotkassa                                                                                          kyminlinnakotkan meripäivien 50-vuotisjuhlaa juhlitaan tuossa näyttämöllä ensi viikonloppunakurkkasin peilillä bensatilannetta ja totesin menoveden olevan senverran finaalissa, että päätin laskeutua korkeakosken tehdasalueen...
..viereen suurelle peltoaukealle, josta jari sitten myöhemmin mut tulikin sitten herätteleen kesken makoisten aamunokosten :)


2 kommenttia:

 1. Heippa.
  Olen Pentti Söderlund eläkkeellä oleva entinen laivakokki / sutertti. Asuin 1950-67 tällä Haminassa Sibeliuskatu 12 B talossa. Siellä Sibeliuskadun päässä oli myöskin Häkki ja Lukki nimiset kerrostalot jossa meidän v anhempiamme "kapiaisia" asusteli vanhaan hyvään aikaan.
  Meillä sen ajan penskoilla oli oma porukkamme jossa pyörimme. Sen nimi on "Rantsun Jengi", joka tulee noista Sibeliuskatu 12 A ja B taloista. Nehän ovat siinä vanhan varuskunnan uimarannan vieressä. Nyt olen perustanut meidän Rantsun Jengille omat FaceBook sivustot, mutta tarvitsemme hyvän otsikkokuvan sinne ylös. Sulla olisi kaksi hienoa ilmakuvaa Haminasta missä näkyy noi Rantsun talot. Saisiko luvan käyttää niitä siinä otsikkokuvassa?
  Terveisin Pentti Söderlund / pentti.soderlund@pp.inet.fi
  0405804207

  VastaaPoista