Lukijat

keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

töysässä, jumala nähköön !

hienot kelit jatkuu ja taas löysin itseni tänään aamupäivällä peränteen jäältä paramoottori selässä.
naapuripaikkakunnnan, töysän holkonkylä on jäänyt ilmastapäin näkemättä, joten ilmaannousun jälkeen käänsin siiven vastatuuleen luodetta kohti.

peränne, vähä- ja iso-haapajärvi, haapakylä, vuorimäki sekä pieni liesjärvi osuivat kulkureitille ja sitten oltiinkin lieskylällä, joka on karttatietojen mukaan jo töysän puolta.

kuvassa rantala liesjärven kaakkoispäässä. aivan kuvan vasemmassa laidassa on yli kuntarajojen suosittu ja kaunis uimapaikka "rantalan hiekka"
noo, laitetaas siitä oikeen kesäkuva, niin pääsee paikka paremmin oikeuksiinsa!

keisalan talo lieskylällä

holkonkylä näyttäisi olevan sijoittuneen tommoseen maastossa olevaan notkelmaan. karttatiedot vahvistavat saman asian. käytännössä peltoaukeata ja asutusta on lahnajoen ja lauttapuron molemmin puolin

kylän "järvi" on nimeltään iso-lahnalampi
outoja rakennelmia. liittynevät kalankasvatukseen?
kuusiaidan takana holkon talo, josta koko kylä lienee saanut nimensä?
tässä pihapiirissä kylätie menee kätevästi rappusten edestä :)

sitten paluumatkalle, mikä sujuikin myötätuulen ansiosta ihan rivakasti. valo muuttuikin sitten harmittavasti vastavaloksi, joten paluumatkalta ei oikein onnistuneita viistokuvia tullut...
lanttolassa on tietojeni mukaan nykyään oikein ympäristöluvan omaava autopurkaamo.joku oli näköjään ajellu autolla tänään peränteellä aika lennokkaasti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti