Lukijat

sunnuntai 12. syyskuuta 2010

e-pl:n varjoliitokurssi 2010 alkoi

kokoontuminen oli sovittu seinäjoelle heikkilän kylään isolle pellolle. matkalla kuitenkin tutustuttiin sadetutkaan ja alkoi epäilyttää paikan soveltuvuus. sadealueen reuna todennäköisesti saavuttaisi seinäjoen jo aamupäivän aikana. nopeasti tehtiin päätös siirtyä 25 kilometriä lännemmäksi, ylistaron reiniläntien varrelle, jossa kerhomme jäsenet ovat kitkakelallakin hinailleet koko viime viikon (kuulemma melkeen 100 hinausta)
siellä sateen todennäköisyys oli tutkan mukaan paljon pienempi. ja kirkkaaltahan tuo keli länteen päin mennessä näyttikin.
13 lajista kiinnostunutta tutkii tässä varjoliitimen rakennetta tarkemmin
koska sateen uhka oli todellinen, aloitettiin väärästä päästä eli ensin käytännön harjoituksia.
alku aina hankalaa.


ihmisen ajatusmalli nyt vaan on rakennettu siten, että liidintä yritetään aluksi voimalla saada oikenemaan virhetilasta. oikea tapa olisi juosta kallistuksen puolelle.
menee hetki aikaa, ennekuin tämän oppii


pikkuhiljaa alkaa kuitenkin sujumaan ja kaikki oppilaat saivat aikaan useita onnistuneita kuljetuksia juuri optimaalisessa tuulessa.arto nostatti kuumetta pikku pyrähdyksellä.

ja sai aikaan kiinnostuneita katseita taivaalle.kerhomme jermuja oli myös tullut paikanpäälle touhuja seurailemaan.
jos oikein ymmärsin, niin tällä kaverilla on takana yli sata hinausta "parasending"varjolla ? (vetovarjo, jota voi ohjata ja naru päästetään hinauksen lopuksi irti)
kerhomme jäsen mäkipään antti aikoo riippuliitämisen lisäksi opetella myös varjoliitämisen taidon

mulla on ollut tapana tarjota eka kurssipäivä ilmaiseksi. lopullisen päätöksen kurssille osallistumisesta olen vaatinut vasta tällaisen tutustumispäivän päätteeksi. yleensä kaikki ovat tehneet myönteisen päätöksen. näin kävi tänäkin vuonna.
muuten, päätös pitää treenit ylistarossa oli aivan oikea. vain muutama vesipisara tuli taivaalta ihan loppupäivästä, kun taas seinäjoella oli tihuuttanut vettä melkein koko päivän ajan...

3 kommenttia:

  1. Sittäse taas lähtee kun uudet oppilaat pääsevät ilmaan ;D

    VastaaPoista
  2. Useampi tuttu päässyt kuvaan!
    Jos alkaa varjo olemaan liian tuttu, niin vaihtoehtoja näkyy kaupattavan http://www.nettikone.com/muu-merkki/b8mr/841099

    VastaaPoista