Lukijat

torstai 17. maaliskuuta 2011

IFLPPGM 1. day

vuosi sitten kerhossamme tehtiin periaatepäätös järjestää suomen ensimmäinen kansainvälinen paramoottoritapahtuma. ajatuksena oli, että järjestetään se talvella, niin pääsee ne paramotoristit, jokka ei oo koskaan lunta ja jäätä nähneetkään, starttaamaan järven pinnalta!
siispä kokoontumisen nimeksi valikoitui lopulta "international frozen lake powered paragliding meet" eli kavereiden kesken "iflppgm"
sattuneesta syystä tapahtumapaikaksi valikoitui ähtäri.

myös kattojärjestömme sil (suomen ilmailuliitto) heltyi tukemaan tapahtumaamme taloudellisesti.

nettisivut www.iflppgm.com avattiin joskus viime syksynä.

tapahtumaa on rummutettu kansainvälisillä foorumeilla netin kautta mm. facebookissa, jonne juvankosken jukka avasi tapahtumasivun.

tapahtuma-ajankohta valittiin tarkoin. kokemuksien mukaan maaliskuun loppupuolella on runsaasti varjoliitimellä lentämiseen soveltuvaa säätä.

tänään siis eka tapahtumapäivä takana ja hankavedellä heti kymmenkunta liidintä ilmassa! itsekin kävin macjettiä tuulettamassa, kun tuuli tyyntyi illansuussa kelvolliseksi.

sään reaaliaikainen ennustajahan meillä oli siis aivan huippu!infotaulumme piloteille:

oma suosikkini on tuo "golden rules"


parempia lentäjiä lenteli tuulisena torstaipäivänä alueen yllä. valtavankokoinen maakotka puski vastatuuleen hankaveden yllä matalissa tänään samaan aikaan, kun kaikki muut liitäjät pysyttelivät maassa !
hinaustoimintaakin nähtiin tänään hankavedellä. peuran ilkka kävi kelin tarkastamassa ja totesi sen oppilaslentotoimintaan soveltumattomaksi.
eipä paljoa siipi vastatuuleen etene...


tsekkien "nirvana-team" saapui ensimmäisinä ulkomaalaisina paikalle:

hauskoja veikkoja!

muuan nirvanapilotti

tsekit kyllä heti alkuun osoittivat, miten varjoliitimen voikaan saada taipumaan niin halutessaan! suomalaisia ihmettelijöitä ;)kauniit värit nucleonissa. enpä ole ennen nähnyt. liekö erikoisvärit?mitähän tuo suunnittelee???
enpä ole kummempaa ennen nähnyt! 12 m2 siivellä ja adventuren f-1 moottorilla (14hp, 72cm potkuri) puolen kilometrin starttijuoksun (umpihangessa) jälkeen ilmaan!!!

(huomaa tämän kauden trendihaalarit lentäjillä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti