Lukijat

maanantai 5. maaliskuuta 2012

pizzalle kristiinaan...

niinhän siinä aina käy, että vaikka kuinka sovitaan kimppalento, niin taivaalle päästyään porukka hajoo kuin varpusparvi - ihan sanamukaisesti :)

vain juhani oli seuranani yksitoikkoisella merimatkalla

matkaahan ei kaupunkien välillä ole kahtakymmentä kilonmetriäkään, mutta yllättävän kauan siinä meni. liekö ylhäällä ollut vastatuuli ?
itselleni oli yllätys, että meri oli sulana kapeata rannikkokaistaletta lukuunottamatta.
karttatietojen mukaan pohjolan voiman piiput kohoavat n. 150m korkeudeuteen merenpinnastakristiinakaupunki jakautuu itä- ja länsipuoleen ja niiden välille on pykätty tuommoinen pitkä silta kaupunginlahden ylitse.

nämä koulut sijaitsevat itäpuolella.

kuten myös selkämeren sairaala, jonne on pitkän hiljaiselon jälkeen saatu monenlaista toimintaa, mm. yksityinen sairaala.

vanha pursiseura ja kesäravintola "pavis"

täällä on myös yksi vanha tuulimylly säilytetty jälkipolville nähtäväksiparhaat mökkitontit on täälläkin varattu jo aikoja sitten...
tähän "hemgrundet" nimiseen saareen johtaa korkeasaaresta yli 100m pitkä silta !


tässä hieman uudempia kesämökkejä kaupunginlahden rannalla.

kaupungissa on myös syväsatama, mutta ei asiakkaita :(muistelen, että tämä vanha tiilirakennus on nykyään elokuvateatteri?
kristiinankaupungin "tornit" samassa kuvassa
minusta ulrika eleonoran kirkontorni on selvästi enemmän kallellaan, kuin vielä muutama vuosi sitten ?
juhanin kanssa laskuduttiin kaupunginlahdelle ja mentiin grazy catiin pizzalle ja huurteiselle. juhanin bensan piisaaminen oli senverran hilkulla, että päätettiin soittaa kuski sitten hakemaan meidät. pizza oli maukasta ja olut kylmää. kyllä kannatti taas lähteä!

2 kommenttia:

  1. Häätyy sanua...
    Nuila 'lentävillä' non maailaman kauhneimmat näkymät ihhailtavina...!
    Hienua, että mekin - 'maa-kravut' voima näitä näkymiä ihhailla kuviesi kautta...

    VastaaPoista
  2. pakko myöntää, että hieman tässä kyllä etuoikeutetuksi itsensä tuntee, kun pääsee itse kunkin kaupungin/paikkakunnan parhaisiin puoliin tutustumaan ;)

    VastaaPoista