Lukijat

maanantai 9. kesäkuuta 2014

kuvia kopterikamerasta

viime aikoina ilmakuvausharrastus on ollut enempi rc-kopterin lennätystä. uutuudenviehätystä vissiin, vaikka onhan tämä paljonkin vaivattomampaa kuin lentää itse. kuvaus onnistuu myös melko rajussakin kelissä. olen lennättänyt kopukkaa jopa 7m/s tuulessa ja pikku sateessakin ilman ongelmia.
 lisäksi go-prolla saa kuvan sieltäkin mistä varjoliitimellä/järkkärillä on turha haaveilla. esim kesämökeistä, jotka usein ovat metsän siimeksessä, voi ottaa kuvan jopa rantapuiden välistä. 
 miinuspuolelle voi laittaa laajakulmakuvan vääristymät sekä heikomman kuvanlaadun kuin järkkärillä.
 kuvamassaa tulee myös paljon, koska olen ohjelmoinut kameran ottamaan kuvia 5 sek välein. sehän tietää täydellä akulla yhden 20 minuutin lennon aikana peräti 240 kuvaa!
 tuosta määrästä ehkä 5-10 kpl on kelvollisia. muut yleensä sommittelultaan epäonnistuneita. monitori pitää varmaan seuraavaksi hankkia tuohon, niin näkee vähän mitä kamera on kuvaamassa.

laitetaanpa näytille muutamia viime aikojen otoksia. pääasiassa olen ottanut still-kuvia, mutta muutamia videoitakin on testimielessä jo otettu.

hakojärven kyläkoululla kävin keväällä lapsia hauskuuttamassa "ufolla"


kopteri kulkee yleensä autossa mukana ja sitä on hauska esitellä uteliaille. vaikkapa ähtärin abc:llä :)seurannan alla on ollut myös ähtärin uusin, rakenteilla oleva halkokaaren asuntoalue. tässä alapuolella sinne johtava tie"ähtärin tenon" (eli pakarinjoen) kivelänkosken suvantominä ja mustikkavuori:torakkakankaan maisemoinnin nykytila:

 vaimon kanssa poikkesimme viikonloppuna saarijärvellä ja siellä piti tietysti kopukkaa ulkoiluttaa kolmessakin eri paikassa:


tarvaalassa majakoskella. virtasaaressa laidunnetaan lampaita.puuhapuisto veijarissasekä vielä mahlussa muittarinkoskella


vanhan anoppilan kotipellot tuhkionperällä metsittyy hyvää vauhtia
piipun pellitkin on näköjään pysyneet paikoillaan...
tänään kävin vääräkosken vanhalla tehdasalueella tarkastamassa alavoimalaitoksen vesikatteen nykykunnon. heikolta näyttää... :( tehdasalueelta on aikoinaan ottanut leipänsä jopa toista sataa henkilöä yhden patruunan alaisuudessa.
 nykyäänkin alueelta on mahdollista saada työpaikka, sillä yrityksiä alueella toimii kymmenkunta.täpäriäkin tilanteita on ollut. tässä opetteluvaiheen videonpätkää, kun lennätin kopukkaa ryötöllä.
 pikku virhe ohjauksessa ja sehän törmäsi haapapuun latvustoon ja oli syöksyä koskeen! ihme kuitenkin tapahtui ja kopukka otti lentotilansa takaisin juuri ennen kastumista. kyllä tuli kiire vetää kone ylös korkeuksiin latvusten ulottumattomiin...


sittemmin ryötönkoskellakin on kopteri pysynyt komennossa:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti