Lukijat

tiistai 12. tammikuuta 2010

kertausta...

isompaa raportoitavaa ei ole ollut, koska lentokelit ovat kehnot. pakkanen hyydyttää akut ja miehen tehokkaasti, niin eipä tuonne ilmoille suurta hinkua ole.

laitanpa tähän movalistalla julkaisemaani juttua syksyltä 08, jolloin kävin kuusniemellä rautanevan tapion vieraana lentelemässä. asia on ajankohtainen siten, että maalaiskomedian jaksoja esitetään nykyään taas kakkosella uusintoina. mikäs siinä. mutkatonta viihdettä muutamien hyvien näyttelijäsuoritusten ansiosta.
kyllä ne kestää katsella toiseenkin kertaan, jos ei muuta tekemistä satu oleen...

----- Original Message -----
From: Aarno Isomäki
To: movalista@googlegroups.com
Sent: Tuesday, September 30, 2008 9:30 PM
Subject: selvityksen alla kuusniemelle


tänään lenneltiin kuusniemellä. matkalla tamperetta kohti ajellessani kirosin, että pitikö kaikista suomen paikoista valita lentopaikaksi tänään juuri se, missä sataa vettä !?!erikoiskuljetus lähti priikoolinnokasta koivukujaa pitkin.
koska kuusniemi sijaitsee tre-pirkkalan lähialueella, tarvittiin selvitys tornista. jälleen kerran kelpasi puhelimitse tehty sellainen. saatiin -350 tunnin ajaksi kuusniemen keskustan lähiympäristöön (5km säde)


tapsa oli edennyt tarkkarilentovaiheeseen ja kävin vähän perään kattomassa. hyvinhän tuo näytti käyvän. ihan kuin vanhalta tekijältä...
p.a. turpeisen asennusyritys kuusniemen kirkonkylässä. samassa kiinteeistössähän toimi aikoinaan myös viola turpeisen baari.
kuusniemen kirkko.

mielosen rainerin kanala/asunto on jossain noilla nurkilla tuossa rannassa. ei niin hyvin näy, kun on metsän siimeksessä.

onkohan tää sitten hakkaraisen maatila? en oo ihan satavarma, mutta kovasti samannäkönen...?-))


Osoitteesta http://www.yle.fi/maalaiskomedia/index2.html lainattua:

"Maalaiskomedia “Peräkamaripojat” on kuvattu eri puolilla kauneinta Hämettä. Turpeisen baari ja huoltamo sekä Hillevi Jortikan kauppa ovat Vesilahden Narvassa. Pappila on kaunis Rautiala Vesilahdessa.

tuo kirkkohan ei sitten ollutkaan "kuusniemen kirkko", koska kirkkokohtaukset kuvattiin jollain toisella paikakunnalla.

pappilakohtaukset kuitenkin kuvattiin tässä maisemassa. tuo vasemmalöla oleva vaalea talo tuolla tien päässä metsän keskellä

ja jossain tässä kuvassa on pakko olla hillevi jortikan kauppa. en vaan osaa sanoa, mikä noista rakennuksista?


kauniita järvimaisemia oli vesilahdella runsaasti. mistä lie kunta saanut nimensä?-)


vesilahti on nykyään kasvukeskus. sopivan matkan päässä tampereelta, mutta vielä rauhallinen maalaisidylli aistittavissa.

1 kommentti:

  1. Ei ole Kuusniemen kirkko tuo mikä kuvassa on, Kuusniemen kirkko on Suodenniemellä.

    VastaaPoista