Lukijat

lauantai 2. tammikuuta 2010

uusi vuosi, uudet kujeet!

ne mitään oikeesti uusia oo, sitä samaa kun ennenkin...
talvikauden vapaapäivät menee pääsääntöisesti varjoliidon koulutustoiminnassa. kerhollamme on nyt ennätysmäärä uusia oppilaita (12kpl!) ja vielä yksi edellisen talven keskeneräinenkin ilmoittautui mukaan jatkamaan kurssinsa loppuun.
pakostakin omat lennot jäävät vähäisiksi talvikaudella, koska aina kun on paramoottorikeliä, on myös koulutuskeliä. ja oppilaiden edistymisen kerhomme kurssilla asetan tärkeämmäksi, kuin oman hauskanpidon. uudenvuoden aattona saatiin aikaiseksi peränteellä korkeita kurssilentoja peräti 37kpl lyhyen päivän aikana!

talvi on poikkeuksellinen. viime talvena pystyimme hinaamaan autolla koko talven, mutta nyt jouduimme jo ennen vuodenvaihdetta turvautumaan kelkkaan. lunta on siis todella paljon järven jäällä jo nyt.

tämä tuo mukanaan vielä yhden ylimääräisen vastuksen. paksun lumikerroksen paino ylittää jään "nosteen", joten railoista ja pilkkiavannoista pursuaa jään päälle vettä. paksu lumi eristää kylmää tehokkaasti ja estää veden jäätymisen, joten jään ja lumen välissä oleva vesi on riesana ehkä koko talven?

parin viikon suoja ja vesisateet voisivat vielä ehkä pelastaa tilanteen...
eipä tuota jäätäkään kerry normaaliin tahtiin, jos kylmää eristävä lumikerros on kovin paksu.

muutama kuva uudenvuoden aaton varjoliitotreeneistä:
1 kommentti: