Lukijat

sunnuntai 28. helmikuuta 2010

erityisveeäfärrää peränteellä

lainaus jostain lentosäännöistä:
2.2.1 Erityis-VFR-lennot
Erityis-VFR-lennoilla näkyvyyden maassa on oltava vähintään 1.5 KM päivällä ja vähintään 3 KM yöllä, sekä pilvisyyden sellainen, että voidaan lentää selvästi erossa pilvistä noudattaen minimilentokorkeuksia.minimilentokorkeussääntöjä rikkomatta oli mahdollista lentää tänään peränteellä. lentopaikoillahan ei tarvi pitää yllä minimiä 150 metriä?peränne, jos mikä on kyllä lentopaikka!

tänään ei ollut mitään kummempaa ohjelmaa kalenterissa, niin ajattelin käydä pienen päräytyksen tekemässä peränteellä. jäälle houkutteli myös melkeen kolmen kuukauden pakkasjakson! jälkeinen suojapäivä. peränteellä taas siksi, että siellä on oikeastaan ähtärin ainoa kelvollinen starttipaikka kaikille tuulensuunnille. meidän kerhon oppilaat on sen tänä talvena hikeä säästämättä tampanneet ;)
vähän vielä lisää kelkalla tasoittelin. siinä on latu, ala hiihtää!

en ole elämässäni kovinkaan monella varjoliitimellä koneen kanssa lentänyt. ainoastaan muutamalla on tullut kokeiltua. tämä johtuu osittain siitä, että kavereiden liitimet on aika usein liian pieniä mulle.

kerhon viimeisen koululiitimen (pro-design cuga) hoksasin vain "vähän yliloudattuna" sopivan mulle myös paramoottorikäyttöön.tuumasta toimeen sitten. kaikki valmiina starttiyritykseen (moottorin:)


tuuli oli senverran reipasta, että liidin hyökkäsi oitis päälle, eikä ilmaannousun varmistamiseksi tarvinnut montakaan askelta ottaa. miellyttävän tasaiselta tuuli tuntui paitsi maassa, mysö ilmassa. ainoastaan aivan pilvirajan alapinnalla (n. 50 m) alkoi jotain hötkyjä tuntumaan.


tämä on niitä ähtärin vanhimpia asuinpaikkoja. ensimmäinen isäntä jussilaan on kirkonkirjoihin merkitty jo 1500-luvulla.

talo ei toki oo niin vanha, mutta varmaan ehkä 1800-luvulla ollut tupaantuliaiset?

halkoniemessä järjestettiin 1970-luvulla moottoripyörien kokoontumisajoja nimeltään "kattoralli"
kirkkosalmenkin oon teille saattanut joskus esitellä?ja siellä sijaitsevan kaupungin ylläpitämän laavun?

mun mökkinaapurina on muuan matematiikan lehtori peräseinäjoelta. kokeita varmaan korjailemassa, kun ei oo mökilleen ehättänyt ?-)
ykspuisen saarimökkillä talvella aika rauhallista....


cuga hyväksi havaittu myös paramoottorilentoihin. en nyt sen syvällisempää analyysia osaa tehdä, mutta nostovoimaisen tuntuinen siipi ja hienosti tuli päälle kolmen metrin tuulessa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti