Lukijat

torstai 25. helmikuuta 2010

hymyilevän paramotoristin kevätpäräys

...ajoittuu muuten jotain kolmisen kuukautta aiemmaksi, kuin tavallisen motoristin kevätpäräys!

http://www.mcharma.net/hmkp2010/index.htm

jo jokunen aika on kulunut siitä, kun viimeksi sain nuuhkia kaskitahtisen huumaavaa sulotuoksua. osasyynä tietysti huonot kelit, epäkelvot starttipaikat, työhommat + lukuisa joukko muita tekosyitä...

tänään sitten alkas tuntumaan siltä, että tämä peli ei pisemmän päälle vetele! kattelin ikkunasta, lentäjien sääpalvelua, karttapaikkaa, kaupungin latukarttaan jne. ja katsos...
ihan kuin neljä asiaa olisikin loksahtanut pienen iltapäivän hetken ajaksi ennusteiden mukaan samaan aikaan kohdalleen?
pikainen tiedustelu harrastajatoverille, mutta syöminen oli tällä hetkellä lentämistä tärkeämpää ;)

raahasin kamat umpihangessa niittylänrannan lähellä kulkevalle ladulle. onneksi hiihtäjät eivät juuri tätä latuosuutta käytä. ainoatakaan hiihtäjää ei kulkenut paikan ohi, vaikka muuten heitä olikin runsain mitoin laduilla kauniin kevätpäivän houkuttelemina.

tuulensuunnan, moottorin kampeamisen, kapean latu-uran jne. kanssa piti taiteilla puolenkymmentä kertaa, ennenkuin siipi sai senverran ilmaa alleen, että lento saattoi alkaa. puhti alkoi "kovakuntoiseltakin" mieheltä olla lopuksi aika vähissä :)

hiihtäjätkö ne on ladulta ulos välillä ajautuneet?-))

kiitos artolle starttiavustuksesta!

heti ilmaanpäästyäni huomasin, että tuuli oli aika navakkaa ylempänä. ukonvuoren takaa tuleva turbulenttinen tuuli teki vielä omat mykkyränsä muuten niin hienoon ilmaan.

tämän talven erikoinen ilmiö (tähän aikaan) ovat uveavannot. kun jään päällä on paljon painavaa lunta, pursuaa railoista jään päälle vettä, kun jään noste ei riitä lumen painon takia pitämään sitä vettä jään alla. rei'ästä virtaava vesi saattaa kuluttaa isojakin reikiä jäähän. näitä on nähtävissä jäällä jopa useita hehtaarilla!
tämmöinen reikä (halk. jopa 1m!) jäässä saattaa yllättää jäällä kulkijan.
mulla on semmoinen käsitys, että vettä virtaa välillä myös toiseen suuntaan, eli takaisin samasta avannosta jään alle. tuon kuvan säteittäiset jäljet tukevat tätä teoriaa?

tämä talvi nimittäin on osoittanut, että jään päälle pursuava vesi ei kovista pakkasista huolimatta jäädy jään päällä eristävän lumikerroksen ansiosta. jotain sellaista siinä kai tapahtuu, että lämmin (sula) vesi sulattaa jään päällä olevaa lunta, jolloin sohjon/veden ominaispaino on taas painavampaa kuin jään. luonnonlakien mukaan vesi painavampana menee taas takaisin jääkannen alle siitä samasta sulasta rei'ästä, mistä on tullutkin ja kuluttaa aina vaan isommaksi tuota uveavantoa.

lyhyestä lennosta lähes puolet ajasta kului vastatuuleen junnatessa. kas kun se aurinkokin oli siellä vastatuulen suunnassa, joten kuvien otto oli ajoitettava lyhyelle myötätuuliosuudelle.

no, yksi kuva vastavaloonkin. peränteen suuntaan.
ihan vähän vaan väritetty mieleiseksi ;)

onkohan ahopellon timo alkanut opettaa pojilleen kiihdytysautoilua, vai mikä ihmeen suora rata tonne rantaan on aurattu?

oonkos mää teille koskaan vielä näyttänyt ähtärin kaupungintaloa ilmastakäsin?

tai ähtärin isointa ruotsalaisomisteista pankkia?

tuolla kävin tänään tekemässä pitkin hampain sopimuksen ottaa asiakkailta maksuja vastaan nykyaikaisilla maksuvälineillä (visat, electronit ja mitä niitä nyt onkaan?)

kolmekymmentä vuotta pärjäsin paperirahalla ja pankkikorttihöylällä. meinasin jo, että siirryn kokonaan oravannahkoihin, mutta ennakkoluulottomana sitten aattelin, että kokeillaan nyt vielä tätäkin!

terveisiä vaan rauni, jos satut tätä lukeen ;)mustikkavuoren hiihtostadionilla oli tänään 400 koululaisen maakunnalliset kisat, mutta en ehtinyt ajoissa paikalle. stadion oli hiljennyt ehtiessäni paikalle.
tonne mustikkavuoren laelle olisi kiva joskus laskeutua. laki on n.60 m taustalla näkyvää ouluveden pintaa ylempänä.
etelästä ähtäriin talvisin ajelevat toivottaa tervetulleeksi santeri.santeri on vanerista tehty karhu, jonka lions-club hukuttaa joka kevät!
hukkumispäivästä järjestetään arvauskilpailu, jossa voittaja palkitaan ruhtinaallisesti! santeri parka ajelehtii ahtojäiden mukana aina jonnekin rannalle....asuntoministeri jan vapaavuori muuten juuri tänään kansalaisia helpottamaan kattojen lumikuormaa.
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotimaa/uutinen.asp?id=1991193
kanervasalon heikki ei ainakaan ole vielä tehnyt elettäkään ministerin käskyn toteuttamisessa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti