Lukijat

torstai 15. heinäkuuta 2010

yllätyshyökkäys ylöjärvelle

tai eihän se nyt ihan yllätys ollut, kun eilen vähän palstoilla vihjailtiin siihen suuntaan, että ylöjärvellä saattaisi aamulla olla ulkopaikkakuntalaisia paramoottorilentäjiä. tampereen kevytilmailukerho ottikin tällaiset vihjailut ihan tosissaan ja saapui paikalle peräti neljän paramaotoristin vahvuisena joukkueena!

luukon mikahan onkin tuttu jo vuosikymmenen takaa, jolloin hän kävi varjoliitokurssin eepeellä. omaa maahantuontia edustavaa pxp-moottoria siinä käynnistetään.
muut tänä aamuna paikalla olleet seutukuntalaiset olikin nähty lentopaikoilla jo aiemminkin tampereen seuduilla vieraillessamme.

eepeeltä arto, heikki ja minä sekä kalajoen kerhosta jari.peräti kahdeksan moottorin voimin siis jyrrästettiin ylöjärven taivaalla aamulla.
tampereen lähialueelle ei plaania saatu, koska meillä ei ollut käytössämme transponderia eli tutkavastaavaa. siellä oli jotain tutkalähestymisharjoituksia, joten pelkällä radiolla ei selvitystä lähialueelle annettu.
lennolla ilmeni, että arveluttavaa se olisi muutenkin ollut mennä tampereen kaupungin päälle, koska pilvet olivat melko alhaalla. pilvien alla lentäessä ei taas minimilentokorkeudesta annetut määräykset olisi vältämättä täyttyneet.


ylisen kuntoutuskeskus tuli suuren yleisön tietoisuuteen pari vuotta sitten insuliinisurmien takia. heikki kaartelee rikospaikan tuntumassa.
pimeäsalmen telakka ja huvivenesatama näsijärven rannalla.
asuntilan asuntoalue on niin suuri, ettei mahdu millään kokonaan kuvaan.

ylöjärven keskusta jakaantuu oikeastaan kahteen osaan kolmostien takia

leijan mallinen kirjastotalo. köysi vaan kiinni tohon kulmaan ja taivaalle!teollisuusalue ylöjärvellä on todella laaja ja laajenee kovaa vauhtia lisää.
matkalla pohdiskeltiin, että mikä olikaan ylöjärven uuden kauppakeskuksen nimi. selkishän sekin...
ympäristötaidetta. hiekkamontun maisemoinnin yhteydessä on tehty tuollainen keko, johon on istutettu määrättyyn matemaattiseen muotoon 10.000 puuta. jokaisella puulla on vielä kuulemma jonkun suomalaisen nimi!parosjärven kaivoksesta outokumpu osakeyhtiö vuoteen 1964 asti louhi kupari-volframi-arseenimalmia. nykyään alue toimii jonkunlaisena puolustusvoimien tutkimuslaitoksena.

takamaan koulu ja kauppa


lennot onnistuivat hyvin, ainastaan yksi pakkolasku koko porukalla, kun arton konetta vaivasi kakun puute. olipa joku krapulainen ranta-asukaskin tullut hänelle vielä lentomelusta valittamaan ja sanoi, ettei pysty nukkumaan pörinän vuoksi. arto siihen oli lohdutellut, että "älä välitä, ei tässä harrastuksessa itekään oikeen saa aamulla pitkään nukkua" ;)

3 kommenttia:

 1. Moi Aarno pitkästä aikaa!

  Viime lauantaina oli "pörrääjiä" ja tiirailtiin niitä saunomisen yhteydessä takapihalla huilaamisen merkkeissä. Ajattelin silloin, josko sinä Aarno olisit pörräämässä muitten kanssa, mutta tulit vasta tänään. :(


  Vipera (ex-tamperelainen)

  VastaaPoista
 2. parempi myöhään, kun ei milloinkaan ;)

  VastaaPoista
 3. Vasta tänään katsoin noita Ylöjärven kuvia tarkemmin ja kiitän sinua noista kuvista, sillä löysin kotimme. :)

  VastaaPoista