Lukijat

lauantai 24. heinäkuuta 2010

kyrönmaalla

pieni aikaikkuna oli tänään illalla harrastaa lentämistä ennen epävakaisen rintaman saapumista. aluksi oli suunnitelmissa mennä kuokkimaan seinäjoen vauhtiajoihin, mutta sääennusteen mukaan rannikon suunnassa kelit olivat varmemmat. starttiseuduksi valikoitui ennestään tuttu tervajoki. starttipaikka hieman haetutti taas ja lopulta jouduimme turvautumaan paikallisen ilmailuharrastajan lentokenttään. onneksi tuuli oli suurinpiirtein kapean nurmiradan suuntainen.


paikalle oli saapunut väkeä laajalta alueelta ja lähes kymmenkunta asianharrastajaa oli lopulta pelipaikalla. heistä kaksi tulevan kurssin oppilaita ja he saivat samalla oppia maakäsittelyn alkeista.
rutasella tuli kesken starttijuoksun tärkeää asiaa pakarisen matille ja hän lähtikin sitä toimittamaan kesken illan...


tervajoella avataan köpingin markkinat huomenaamulla. kaljateltasta kuului kova mökä jo näin perjantai-illastahiirikosken voimala
hiirikosken silta

yryselä ja kylkkälä kyrönjoen kahta puoltahevonkoski. oikeassa yläkulmassa siintävät isokyrön kirkot.
asutus on keskittynyt kokolailla tarkkaan kyrönjoen varrelle ja aika harvassa olivat talot joen vaikutuspiirin ulkopuolella.
pullinkosken silta kolkissa on ihan vähäkyrön ja vöyri-maksamaan rajalla
merikaartoa. sausolannurkka on tavallaan koko merikaarron keskusta ?
järvelänkylästä pääsee sivistyksen puolelle kyrönjokea torkkolan sillan kautta ainakin kevyemmillä kulkuneuvoilla.vähäkyrön kirkonseutumutta mitä on tapahtunut vähäkyrön hautausmaalle? ei nurmen palaa koko alueella... rikkaruohomyrkytys menossa?lennot onnistuivat hienosti ja keli oli mitä mainioin. jari ajeli jälleen pisimmän lenkin. lähti ensimmäisenä ja tuli viimeisenä. kolmen, neljän kunnan alueella oli käyny kiertelemässä. tutustuimme lentojen päätteeksi kentän omistajan, järvisen erkin uuteen lentopeliin. tämmöinen se on "kojelauta" nykyään lentokoneissa...illan loppuhuipennuksena käytiin köpingin markkinoilla syömässä roskaruokaa...

2 kommenttia:

 1. ON LOistava harrastus kiitän lämpimästi kun nyt
  kaivosmiehenä istun pyörätuolissa työ vei jalat
  ja selän on sitä kirurgin puukkoa tarvittu

  T. martti kumpulainen

  VastaaPoista
 2. kiitos kommentistasi martti ja tsemppiä elämässä eteenpäin !

  VastaaPoista