Lukijat

sunnuntai 17. lokakuuta 2010

europa tour 2010 - deutschland II

ympyrä sulkeutui viimeisen päivän iltana, jolloin ajelimme jälleen neustadtin pienlentokentälle travemunden läheisyyteen. siis sille samalle kentälle, missä totesimme ensimmäisenä päivänä tuulen olevan liian kovaa lentämiseen.

tältä näyttää kartalla kymmenen päivää kestänyt matkamme euroopassa.kentällä ei taaskaan ollut ketään, joten arvelimme voivamme käyttää sitä vapaasti. lähellä ei suuria kenttiä ilamilukartan mukaan ollut, joten ilmatilakin olisi valvomatonta. lautan lähtöön olisi vielä kosolti aikaa ja aurinkokin vielä korkealla.
kohtalaisen kovan tuulen arvelimme olevan tasaista näin merenrannassa.

"kuka ensimmäisenä ilmassa" kisassa otettiin sekuntien säästämiseski joskus käyttöön äärimmäisiä keinoja. toisten varusteita piiloteltiin vaivihkaa ja kaverin lentokenkien kengännauhoja solmittiin umpisolmuun jne. mulla oli omat keinoni säästää aikaa :)


jari ja arto ehättivät silti ensin ilmaan tällä lentopaikalla ja juuri kun olin starttamassa, ajoi tulistuneen oloinen pönäkkä n. 60-vuotias mies mersullaan pihaan viittoillen ja käyttäen ahkerasti korkeajännityksestä tuttuja sanoja. no, heikki koko 60-luvulla koulussa oppimansa kielitaidon arsenaalilla meni sanalle...

kun heikki ojentaa kätensä tervehdykseen, katsoo syvälle silmiin ja sanoo:
"mai neim is heikki. vot is joor neim?", niin siinä äkkipikaisimmankin ihmisen kiukku kyllä laantuu ;)

tapion kanssa mentiin myös sitten selvittämään syntynyttä tilannetta ja saimme kuulla, että kenttä on hänen yksityisensä ja lentotoiminnasta on aina ilmoitettava lähistöllä sijaitsevaan armeijan helikopteritukikohtaan.

pahoittelimme erehdystämme ja ukko leppyi silminnähden. hän lupasi ilmoittaa tukikohtaan lentotoiminnastamme, eikä suostunut lopulta ottamaan edes tarjoamaamme rahallista korvausta kentän käytöstä! puhumalla ne asiat selviää...

kun muodollisuudet olivat hoidettu, pääsimme viimein ilmaan.
travemunden pitkät hiekkarannat ovat suosittu lomanviettopaikka. voi vaan kuvitella, kuinka ruuhkaisia ranat ovat kesällä, kun lokakuun puolivälissäkin on näin paljon väkeä liikkeellä. olkikattoiset talot olivat täällä todella yleisiä.
minigolfrata
likaiseksi mainitun itämeren vesi näyttää ainakin näin ilmasta tarkasteltuna varsin puhtaalta.tapsa traikillaan meren ylläonpas siinä laiturilla pituutta!

turistialueen pikkuhotelleja

tapsa scharbeuzin pikkukaupungin yllä. ruska on täälläkin kaunista katseltavaa ilmasta
huvipuisto samassa kaupungissa

neustadtin satamassa joku sotalaiva vierailulla. huomaa taustalla olevien tuulimyllyjen lukumäärä!
neustadtin kaupunki.tällainen oli matkamme euroopassa. vielä ennnen satamaan menoa ajelimme lyybeckiin suureen kauppakeskukseen ostamaan tuliaisvii.. siis suklaata kotiväelle ;)
lauttajonossa tapasimme vielä erään suomalaisen liitäjän. tunnistimme hänet auton katolla olleesta alumiinitikkaista ja sen päällä makaavasta pitkästä pakkauksesta. jyrki penttilä siinä oli muuttamassa saksasta takaisin suomeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti