Lukijat

keskiviikko 13. lokakuuta 2010

europa tour 2010 - nederlandse II

vaikka hollanti on pieni maa, tarjoutui meille vielä toinenkin tilaisuus lentää puukenkämaassa. rotterdamin lähettyviltä löysimme pienen heijningenin kylän vierestä soveltuvan sänkipellon, josta pääsimme kaikki ilmaan melko kovassa, mutta tasaisessa tuulessa.

heijningenin kylä. horisontissa rotterdam.
liidin kulki vain vaivoin vastatuuleen ja edes jari ei päässyt nopealla siivellään rotterdamiin asti. niinpä jouduimme tyytymään ihan vain lähiseudun katselemiseen.

hollannin salainen avaruuskeskus ?-)jotta merivesi ei pääsisi peittämään alankomaita, tarvitaan valtavasti kaikenlaisia patorakennelmia, kanavia ja sulkuja laivaliikenteen mahdollistamiseksi sisämaassa vesiteiden varsilla sijaitseviin kaupunkeihin.

willemstad on idyllinen pikkukaupunki
kylän kirkko
heikkikin ajeli kirkolle
kaupungin ympärille on kaivettu tuollainen kahdeksankulmaisen tähden muotoinen kanava. tältä kaupunki näyttää satelliitista tarkasteltuna
monissa kylissä on säilytetty ainakin yksi hollannin historiallinen tunnusmerkki, tuulimylly. niin willemstadissakin.
helwijk
lennon loppupuolella kiertelin lähtöpaikan läheisyydessä kuvaamassa kohteita hieman matalammalta.
tonttimaasta leinee pulaa myös hollannissa, kun on tiheään täytynyt rakentaa?yllättäen moottori alkoi nikottelemaan ja tehot hiipuivat. en alkanut matalissa seosta rikasteleen, vaan tein laskun tuohon tien taakse ladon viereen.

lukuisa joukko arvovaltaista yleisöä seuraili, kun kannoin kamppeita tien varteen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti