Lukijat

perjantai 15. heinäkuuta 2011

kun kuuntelen tomppaa...

...ja paramoottorin pärinää!

porin jazzeissa ei oo tullu vielä koskaan käytyä. tänä vuonna ajateltiin korjata tilanne ja matkata yhteen suomen vanhimpaan ja kuuluisimpaan kesätapahtumaan.
keskiviikko meni tuulen tuivertaessa navakasti ihan perinteisesti musiikista, hyvästä seurasta ja juomista nauttien.
torstai-illalle olikin sitten parempaa keliä luvassa. porissa ihan sama tauti, kuin muissakin eteläsuomen kaupungeissa, sitä parturoitua peltoa ei meinaa millään löytää:(
kolmisen tuntia ajelin aamupäivällä lentoonlähtöpaikkaa etsien ja sattumalta ajauduin kaupungin ylijäämämaiden levitysalueelle. siellä oli semmonen vajaa sata metriä tasaista, ennen rotkonreunaa. onneksi puomia ei oltu lukittu yöksi, kun siellä oli maansiirtoyrittäjillä kaivinkoneremontti menossa.
tuosta se lähti ja samaan paikaan tulin takaisinkin.
kyllähän niitä starttipaikkoja sitten ilmasta löytyi muutamia ihan hyviäkin, mutta valtaosassa kokemäenjoen suistohaarojen pelloista kasvoi pitkä vilja. merenrantakaupunkina olen poria pitänyt, mutta merelle on kaupungilta matkaa vielä melkeen 10 km.
porin kaupunkia hieman etäämpää
porilaiset lisäävät vielä omat mausteensa kokemäenjoen veteen ennen sen päätymistä pohjanlahteen

mikäs möykkä se tuolta kuuluu? ja tommonen väkimäärä kattomassa vielä?
äkkiä katottuna n. 18.000
musiikki kuului todellakin ylös asti, kunhan hieman hellitti kaasua ja raotti kuulosuojaa!
jaa sehän on se yks vanha ukko sieltä brittein saarilta, tom jones, walesin tiikeriksikin kutsuttu kun on tullu tänne ottamaan uteliailta rahat pois...

hanhiluodon eteläkärkeä kutsutaan kirjurinluodoksi
porin puuvilla on nykyään jonkinlainen yliopistokeskusporin lennonjohto on muuten koko heinäkuun suljettu, mutta jazzien aikaan tornissa on miehitys vilkaan lentoliikenteen takia. lennonjohtajalle moottoroitu varjoliidin tuntui olevan hieman vieraampi lentolaite. selvitys kaupungin ylle 1000 jalan korkeudessa tuli silti empimättä. kenttä tuossa aivan kaupungin etelälaidalla.
ilmaiskonsertit oli tuossa rantakadulla. veeti kallioo ja laura voutilaista käytiin kuuntelemassa.


lento oli ajoitettu siten, että vielä lennon jälkeen ennätimme tompan konserttia kuulemaan puolen tunnin ajaksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti