Lukijat

lauantai 13. lokakuuta 2012

albumin aarteita

näin sateisena syyspäivänä innostuin skannailemaan muutamia kuvia valokuva-albumistani. siis siitä "varjoliitoalbumista", jonne olen talletellut valokuvani ennen digiaikaa. ensimmäisen dikikamerani ostin 2001. sitä ennen kuvia näppäilin ainakin kolmella eri filmikameralla.
 ilmavalokuvausharrastus lähti ensin alkuun tietysti lentämisen opettelulla. tässä maaharjoittelua velipojan pellolla vuonna -97


siihen aikaan ei tullut kysymykseenkään, että koulutuslennoilla olisi kamera roikkunut kaulassa, mutta heti ensimmäisistä itsenäisistä lennoista alkaen kamera on käytännössä kulkenut mukana. tässä se ihan ensimmäinen ilmakuvani. se on otettu lamminmaan lentokentällä pian hinausnarun irroituksen jälkeen ja kuvassa on kerhomme kolme riippuliitäjää termiikin tavoittelussa. kuvausvuosi -98
perännejärvellä vedeltiin toisiamme pikku porukassa ilmoille pitkin talvea ja tietysti vanhempien talo oli niitä ensimmäisiä kuvauskohteita.reviiri laajeni pikkuhiljaa ja kamera seurasi tietysti mukana. tämäkin kuva otettiin moottoroimattomasta liitimestä "matkalennon" laskukierroksessa. lasku tehtiin tuohon tuvan taakse pellolle.aina roiskuu kun rapataan! harrastusta tuli kuvailtua paljon myös jalat tukeavasti maan kamaralla...
 (tai ainakin veden)
näköjään yleensä niin vahvan jääkannen omaavalta perännejärveltäkin voi joku löytää heikon kohdan ;)arto puussa ja minä maassa:
    


jossain vaiheessa tuli se moottorikin ostettua ja tokihan sitä piti salaa ensin kokeilla. eihän sitä nyt kehtaa mennä edes moottorikurssille, jos ei yhtään ole kuusalla asiasta ;)
 kuvan otti muistaakseni juhani hannonen
 
 toisinaan annoin kamerani jollekin maassaolijalle, jotta saisi kuvia itsestäkin. tässä laskeutuminen lehtimäen näkötornin avajaisjuhliin.(
 kuva: timo kortesniemi


kaikenlaisiin kissanristiäisiin osallistuttiin innolla. olihan moottoroitu varjoliito siihen aikaan vielä melko harvinaista puuhaa ja vierailukutsuja sateli moniin paikkoihin. aika usein sääolosuhteet torppasivat lentoaikeet ja lentotoiminta vaihtui harrastuksen maaesittelyksi.
  tästä lennosta sain "palkaksi" traktorikuormallisen kuivaa koivun kuitupuuta. pari talvea lämmitin tupaa vain yhdellä lennolla!
kuva: timo ahopelto


ahopellon timo innokkaana valokuvaajana otti halttusen artosta ja minusta paljonkin kuvia harrastuksemme parissa. ihan mukavia muistoja näin jälkikäteen.
 myös tämä kuva on timon ottama. muistaakseni siinä startattiin arton kanssa ahopellon pellolta tarkoituksena lentää joku matkalento lähipitäjiin?


 kaikenlaista konhotustakin sisältyi nuorempana harrastukseen...
valok: timo ahopelto


tai oikeastaan mihinkään ei ryhdytty ilman tarkkaa etukäteissuunnitelmaa. tätä kuvaa varten tehtiin oikeen lentosuunnitelma aluelennonjohtoon tampereelle. saatiin lupa varjoliitotoimintaan kyyjärven keskustasta 20km säteellä. ja kyllähän tuo f-18 hornetin vahangan suohon poraama reikä mahtuu tuon 20 km säteen sisäpuolelle :) 


siihen aikaan oli vielä helppo tehdä liitimellä joku juttu ensimmäisenä suomessa, koska harrastajia oli vähän. tärkeintä oli tietysti ylittää itämeri ennen ruotsalaisia!
 tämä kuva on jo otettu sillä mun ekalla digikameralla. siinä matkakumppanit (halttunen, schwach) ovat meren yllä matkalla suomeen hålmön saaren lähettyvillä. kamera oli 1,2 megapikselin pentax ja kuvanlaatu oli todella surkea. myöhemmin hankin "ammattilaiskameran" olympuksen c5050, kun foto-forman myyjä kertoi ilkan toimittajienkin ko. kameraa käyttävän. se maksoi 850 euroa ja silloin tuntui syntiseltä laittaa niin paljon rahaa kameraan!
 pari vuotta sillä sitten vaan lopulta pärjäsi, kun piti siirtyä digijärkkäriin, jonka hankintahinta olikin jo viisinkertainen edelliseen verrattuna. 
 elämässä katuu monia asioita, mutta kunnon kameran hankintaa ei....Ei kommentteja:

Lähetä kommentti