Lukijat

lauantai 23. maaliskuuta 2013

kännykkäplaanilla oulusa

paremman puoliskon kanssa ajeltiin perjantaina pohjoista kohti. lauantaiksi pysähdyttiin ouluun sukuloimaan tyttären luokse. päivä meni puiden huojuntaa seuratessa, mutta illansuussa huojunta vaimeni ja ennusteistakin saattoi arvailla illansuussa olevan pieni rakonen ihan lennettävää keliä?
 olin suunnitellut starttaavani aivan oulun kaupungin sydämestä, eli torin rannasta.
tästä saa mennä autolla vaan yks potnan pekka ja isomäen aarno ja sekin vaan sillon, jos sillä on kiire löytää starttipaikka ;)


no, melko pian kävi selville, ettei torin rannasta ole mitään mahdollisuuksia mennä jäälle. ei siellä ollut kenenkään kaupunkilaistenkaan jalanjälkiä mutta sulapaikkoja oli näkyvissä senkin edestä :(
 oulunjoen virtaama näköjään estää turvallisten jäiden syntymisen oulun edustan rikkonaiseen vesistöön.
no, mitäs ny? kello käy ja aurinko painuu pian mailleen. jää pian oulussa lentämättä, jos ei löydy äkkiä starttipaikkaa...

 ajelin nallikarille ja sieltä sovelias paikka löytyikin heti. se vaan oli sattumoisin jo oulunsalon kentän lähialuetta, enkä hoksinut ottaa ilmailuradiota lainkaan mukaan tälle reissulle.
 joskus muinoin oon saanut lennonjohdosta "kännykkäplaanin" (ainakin tampereella ja vaasassa)
lakki kouraan ja nöyränä soittelin torniin ja kysyin, vieläkö semmoista olisi tarjolla tähän maailmanaikaan radiottomalle liitäjälle?
 lennonjohtaja suhtautui erittäin ymmärtäväisesti pulmaani ja sain selvityksen lähialueelle: "max 500 jalkaa, qnh1029, toiminta-aika max 1h, älä tule kempeleenlahden eteläpuolelle, soita kun olet laskeutunut"
 kiitin ja starttasin optimaaliseen metrin pintatuuleen. jo hieman korkeammalla tuuli oli selvästi kovempaa, mutta tasaista, kiitos aavan meren ulapan.
 kuvat ovat, tottakai myöhäisen ilta-auringon ansiosta keltaisen kelmeitä ja vähän valon vuoksi suttuisia :(

vihreäsaaren tuulivoimalat ja taustalla oulunsalo lentokenttineen.


etualalla öljyvarastot ja taustalla nuottasaaren syväsatama-alue


stora enson sellutehdas tehtaanväylän edustalla


oulun keskustaa maaliskuisessa ilta-auringossa


meilläpäin ei edes rantasaunaa saa rakentaa noin lähelle vesirajaa, mitä kerrostalon oulun kiikelissä :)
tori on revitty auki. uutta parkkihallliakohan kuulin sinne rakennettavan?oulun keskustan vanhoja rakennuksiapikisaari, raatinsaari ja taustalla tuiraa:
takaisin merenrantaan käännettyäni huomasin, että kulku vastatuuleen oli verkkaista. trimmit täytyi avata ja korkeutta pudottaa entisestäänkin. harvoin on vetoleijalla ja paramoottorilla yhtäaikaa keliä!


etualalla asuntomessualue vuodelta x.
 taustalla maisema on muuttunut sitten viimenäkemän. toppilan korkeat siilot ovat viimein saatu räjäytettyä pois ja asuntorakentaminen käy kiivaana samalla paikalla.


 kylpylähotelli eden nallikari


lyhyt pyrähdys päättyi lähtöpaikkaan ja päätin plaanin torniin sekä kiittelin lennonjohtajaa erittäin ymmärtäväisestä suhtautumisesta radiottomaan räpistelijään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti