Lukijat

lauantai 27. heinäkuuta 2013

ähtärin ilmailupäivä 2013


tämänvuotisilla ilmailupäivillä tehtiin suomalaista ilmailuhistoriaa monellakin saralla.

kentälle laski ensimmäistä kertaa purjekone ja päivän päätteeksi se myös hinattiin sieltä ilmaan:
 ensimmäistä kertaa sieltä hinattiin myös ilmaan tänään varjoliidin. siitä mulla ei oo nyt kuvaa, kun olin itse sitä hinaamassa ja ei kerinny kameran kanssa just sillon alkaa räpläämään...

 
 liekö lentokoneen rakettipelastusvarjon toimintatarkastustakaan aiemmin missään suoritettu yleisön edessä ?-)


 
jotain tuttua ja turvallistakin sisältyi päivän ohjelmaan. maailman suurin yksimoottorinen lentokone oli jälleen vieraanamme ja heitti useita yleisölennätyksiä lyhyeltä kentältä.


arto esitteli lentävän auton työntövoimaa kiitotiellä.suurta kiinnostusta herätti nuoremman ja vähän vanhemmankin väen keskuudessa kerhon lentosimulaattori. mulla ei tuosta tekniikasta ole mitään hajua, mutta yllättävän todentuntuinen ja näköinen ohjaamon ikkunasta näkyvä maisema asennonvaihteluineen on.


tapahtumassa taittiin tehdä myös tähänastinen yleisöennätys. jotain tuuria on ähtärin ilmailijoilla heinäkuun viimeisen lauantain kelin suhteen ollut jo kolme kertaa peräkkäin. kaunis aurinkoinen hellepäivä saa väen liikkeelle.

varjoliitäjiäkin yli kerhorajojen. ylöjärveläinen (tamkik) juha maununen esitteli myös traikkiaan yleisölle maanäyttelyssä sekä rullailemalla kiitotiellä.

 

ep:n liitäjien jäseniä laskeskelin nähneeni alun toistakymmentä päivän aikana.

lisäksi laskuvarjohyppyjä, musiikkia, haastateluja, rc-lennätystä, helikopteri, yleisökilpailuja, kalustoesittelyjä, tulevien ja lähtevien koneiden katselua ymym...
näistä on ähtärin ilmailupäivät tehty :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti