Lukijat

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

polkaistiinpa käyntiin eepeen "paramoottorikurssi"

oli tullut jälleen se aika vuodesta, jolloin olen tavannut kutsua koolle kaikki ne, jotka ovat ottaneet minuun yhteyttä ja kertoneet kiinnostuksensa varjoliitokoulutusta kohtaan. tämän vuoden aikana heitä on ollut yhteensä 14 kpl
 karttaa tutkiessani huomasin, että ilmajoki olisi maakunnassa sellainen keskeinen paikka, jonne kellään ei tulisi kohtuuton matka. olihan ilmoittautuneita vaasasta ja vimpelistä karvialle saakka ympäri maakuntaa.

jarmon kanssa mentiin aamulla tutulle pellolle ja pystytettiin aluksi kerhon pari pylonia ikäänkuin opastimiksi pellolle ;)


oppilaat saapuivat täsmällisesti, tosin muutama oli estynyt tältä päivältä ja heidän kanssaan pidämmekin pp1 maaharjoitustreenit myöhempänä ajankohtana.

 sää oli ihanteellinen. lämpötila huiteli hellelukemissa, joten maaharjoituksissa paita äkkiä kastui...


heikko tuuli oli suunnaltaan vaihtelevaa, joten se teki treenauksesta hieman haastavaa


mutta kaikki oppilaat saivat silti onnistuneitakin liitimen kuljetuksia vastatuuleen


vaikka oikeastaan kaikki uudet oppilaat ovat kertoneet kiinnostuksensa kohteen olevan juuri varjoliidon moottoroitu versio, aloitetaan liitimen ohjausharjoittelut aina ilman moottoria.

roope oli tullut opinnoisaan siihen pisteeseen, että oli tarkastuslennon aika eli osoittaa taidot paramoottorin käsittelyssä mulle.


lento oli mallikas, mutta uusi liidin oli vanhaa nostovoimaisempi ja loppulaskussa uhkasi tulla peräseinä vastaan. taitavasti roope ohjasi liitimen ennen lankaan osumista naapuripellon puolelle


kerhon kelpparilentäjiä näyttäytyi pellolla myös lukuisa määrä. kyrön osasto ähtäriläisvahvistuksella oli lähtenyt tervajoelta jokea seuraamaan ja välilaskupaikaksi valiintui aivan kuin sattumalta juuri treenipeltomme ilmajoen nesteen vieressä.

tässä jouko loppulaskussamiesten ja moottoreiden tankkauksen jälkeen matka jatkui - kellä minnekin?

hannu (l) lämmittää konettaasko starttaa...tomi oli startannut seinäjoelta ja tullut myös tutustumaan tilanteeseen


ilmajoen oma poika "JP" starttasi useasti ilmoille päivän mittaan


jouko selostaa matkalentonsa vaiheita


tässäpä suurin osa ensi talven koulutettavista. pari kaveria paikallaolijoista oli jo kerinnyt lähteä kotiin


pitkä päivä vietettiin siis ilmajoella ja kun homma oli purkissa, lähdettiin ajelemaan peejoen kautta kotio.
 silmäkulmaan sattui peejoella taivaanrannassa outo kampes.
sitähän oli pakko käydä kattomassa vähän lähempää....matti å oli lentänyt koojoen kentältä moottoroidulla riippuliitimellä kotinsa viereiselle pellolle laskuun, jossa koko perhe jo odottelikin urheaa lentäjää kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti