Lukijat

lauantai 2. heinäkuuta 2016

ryskööt alavudella...

...vietettiin eilen ja tänään.
 kaverin kanssa kävimme tutustumassa alavuden yrittäjien järjestämään kesämarkkinatapahtumaan ja olimmepa hieman osallisinakin kun veimme kesäautoni alavutelaisten museokulkineiden kanssa samaan riviin näytille.olihan siellä toki muitakin ähtäriläisiä!
 seppoa ja mua karskinnäköisinä sälleinä epäiltiin jossain vaiheessa jopa kansanedustajan turvamiehiksi!

 alavuden yrittäjät eivät muuten ole vieläkään hoksanneet, että kaupungin vaakuna on vaihdettu jo aikapäiviä sitten ;)rysköillä oli monenmoista nähtävää:
  amiksen autopuolelta oppilaana tuttu tomi männikkö kikkaili trial-motukallaan näytöksessään taitavasti:


ehkä mielenkiintoisinta antia olivat kuitenkin nämä "wanhat wehkeet":
 pojasta polvi paranee ja nuorena on vitsa väännettävä näissäkin hommissa!pakkalan liikenteen 1951-vuosimallin bussin takapenkillä matka todella katkeaa


pari videonpätkää todellisista voimakoneista, joilla suomalainen maatalous ja teollisuus laitettiin aikoinaan nousu-uralle!

tässä höyrykehittimen avulla toimiva höyrykone. tehoa maksimaaliset 5 hpnäiden koneiden jäähdytys oli hoidettu kiehuperusteisesti. kas kun vettä ei nestemäisenä yli 100-asteista normaali-ilmanpaineessa olekaan...kuka arvaa, miksi tämä tunturin parempi malli ei koskaan saavuttanut suurta suosiota suomessa?teijo, tuo suomalaisen pakettiautoteollisuuden helmi ;)
kopteriakin tuli ulkoilutettua, vaikka tuuli olikin aivan siinä rajamailla.
 ihan hienosti pelasi juhannuksen pikku accsidentin jälkeen :)paluureissulla kävimme vielä ihmettelemässä kyläkaupan vetovoimaa. lapsiperheiden must-kohde on ilmainen tivoli-sariola.


toistaiseksi viimeinen kyläkaupan laajennusosa on nyt valmis. jos tuo tuosta vielä vähänkin länteen laajenee, on töysänjokeen tehtävä kanaalitunneli!jotain extremeä pitää sisältyä joka reissuun, joten kävin  katsomassa täyskaimani hautakiveä alavuden uudella hautausmaalla. hänen vielä eläessään mulla oli monta kertaa aikomus käydä tervehtimässä, mutta niin se vain aina jäi. kävin nyt sitten tervehtimässä edes hautakiveä. nykyään meitä on siis vain yksi maailmassa...
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti