Lukijat

lauantai 28. marraskuuta 2009

lentokoulutusta (toiveuusinta ;)

tää mun nettiblogi on oikeestaan aika uusi juttu. ihan pikapuoliin täyttää vasta yhden vuoden!
alunperin "pärinäpojan jorinat" alkoivat jo vuosituhannen vaihteen seutuvilla, jolloin aloin kertoa lentokokemuksistani sanoin ja kuvin kerhomme, sekä myös suomalaisten paramoottoriharrastajien postituslistalla. jossain vaiheessa aloin lähettää samat jutut myös tuttavilleni. lopulta tuo "tuttavapostilista" paisui yli sadan henkilön vastaanottajakaartiksi, joten katsoin paremmaksi kertoa kuulumisistani nettiblogissa.
google tarjosi tähän ilmaisen ja hyvin toimivan alustan. muutama päivä meni systeemiin tutustuessa, mutta nyt blogikirjoituksen tekeminen käy jo rutiinilla.

nyt, kun lentokelit on huonot, eikä raportoitavaa sillä rintamalla ole, ajattelin päivittää aina sillointällöin "vanhoja jorinoita" tänne. siis juttuja, jotka on tehty vuosina 2000-2008 pienelle valitulle joukolle (kerhomme jäsenet, paramoottoriharrastajat suomessa sekä tuttavani)

näitä "tilkkeitä" tulee tänne satunnaisessa järjestyksessä (toiveuusinta otsikolla) aina silloin, kun ei muuta tähdellistä kerrottavaa ole.

aloitetaanpa eräällä merkillisellä tapahtumalla:

minähän kävin tässä kevättalvella vohkimassa yhdeltä viirupöllöltä munan tuossa lähellä olevasta pesästä. joo, teko oli laiton, mutta en voinut millään vastustaa kiusausta. halttunenkaan kun ei aina kerkiä mukaan lentoreissuille, niin aattelin, että koulutan semmosen kaverin, joka kerkiää. alkuajat kannoin pöllönmunaa mukanani pienessä styroxlaatikossa housuntaskussa. toukokuussa munasta kuoriutui poikanen ja siitähän vasta työmaa repesi!
uskomatonta, kuinka paljon tuollainen rääpäle popsiikaan jauhelihaa! tänään sitten oli tullut viimein aika aloittaa lentokoulutus. hieman taitaa kaveria jännittää?maakäsittelyharjoituksia oli itekseen kyllä jo treenannut pitemmän aikaa ja ihan hyvin alkoi homma oleen hanskassa. vielä viime hetken briiffaus.
ja vähän kokeillaan vielä siipien kantokykyä...
ja sitten menoksi!

pienen lenkin heitettyään laskeutui sitten tuttuun paikkaan. laskukin onnistui tosi mallikkaasti heti ensimmäisellä yrityksellä!
tätä kaveria ei juuri lennon suhteen enää tarvi neuvoa. kunhan saadaan lentosäännöt vielä selviksi, niin voidaan laittaa kelpparihakemus vetämään:))

-------------------------

koko juttuhan oli ihan feikkiä ja vedätystä. vaimoni lapsuuskodin naapurit olivat huomanneet navettaan ilmanvaihtokanavan kautta tulleen ja sisälle loukkuun jääneen pöllön ja hälyttivät meidät paikalle. tyttäreni napsi kuvia pöllöstä ja minusta ja minä sepitin kuvien ympärille sopivan tarinan. pöllö pääsi pälkähästä ja navetan tuuletusaukkoon laitettiin este seuraaville pöllöille:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti