Lukijat

sunnuntai 22. marraskuuta 2009

pikapyrähdys ja koulutusta jalasjärvellä

tälle päivälle oli pitkästä aikaa luvattu lentokelpoista keliä monen viikon vesisateiden ja sumuisten päivien jälkeen. koska muutenkin oli kulkua jalasjärvelle kouluttamaan uutta kurssia, otin lentokamat mukaan ja lupailin movakoulutusta myös jalasjärviselle pitkämäen tapanille. tässä tapani valmistautuu starttiinmyös teemu ja sami saapuivat paikkakuntalaisina pellonlaitaan. teemu starttaa ja taustalla näkyy "juustoportti", jonka juustokellarissa yksitoista uutta oppilasta pänttää ilkan johdolla teorioita kaaliin, tietämättä aivan vieressä tapahtuvasta käytännön lentotoiminnasta!
aivan tommonen "valkeuden sädekehä" hohtaa juustoportilta, kun niin moni lamppu syttyy siellä yhtäaikaa :)

tuuli oli pinnoissa heikkoa, mutta aika oikullista ja tein itsekin pari epäonnistunutta yritystä ennen ilmaanpääsyä. ilmaannousun jälkeen hoksasin, mistä tuulen oikullisuus johtui. ylempänä tuuli oli tosi kovaa ja sadan metrin korkeudessa ei etenemistä vastatuuleen enää tapahtunut. starttipaikka oli aika huono, koska oli vastamaata ja korkea metsä vain muutaman sadan metrin etäisyydellä. tämä sai tuulen tuntumaan heikolta pinnoissa.

keskikylän osuusmeijeri ei taida ottaa maitoa enää vastaan?
jalasjärven vaakunassa on reen jalas. sen voisi oikeestaan vaihtaa tuulimyllyn siipiin. niin paljon jalasjärveä tunnetaan tuulimyllyistään. vanhoista ja uusista. jopa linja-autopysäkit muistuttaa tuulimyllyjä jalasjärvellä!
mikäs se tuo...?
ahaa...

no, jos ei joku tuota tekstiä erota kuvankäsittelyn avullakaan, niin paljastetaanpa, että siinä lukee "jalasjärven virvoitusjuomatehdas"muutenhan marraskuinen maisema on tosi tympeä, myös jalasjärvellä.
vasemmalla kolmostie ja alla jalasjoki mutkittelee koskuelta kohti jalasjärveä.


laskun jälkeen olin toista mieltä kelin soveltumisesta opetustoimintaan, joten tapanilta jäi tänään lentämättä. hyvää harjoitusta startteihin tuli silti rutkasti.

lentojen jälkeen kiiruhdin juustokellariin, jossa ilkka piti parhaillaan kurssilaisille oppitunteja "säännöt ja määräykset"


apuopettaja jari katajamäki kertoili oppilaillle rinnelennosta sekä epävakaista lentotiloista.
lopuksi katsottiin oppilaiden kanssa opetusfilmi, kuinka amerikkalaiset kouluttavat varjoliitäjiä.
tiivis teoriaviikonloppu, mutta nämä rautaperseet kestivät sen kyllä miehen lailla.
kokeiden läpäisyn jälkeen ovat lopulta valmiita tositoimiin, eli korkeisiin hinauksiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti