Lukijat

torstai 29. huhtikuuta 2010

"etelä-pohjanmaa linnun silmin" - hanke

etelä-pohjanmaan kulttuurirahasto päätti myöntää tänä vuonna työskentelyapurahan hankkeelleni "etelä-pohjanmaa linnun silmin"
apurahan suuruus on 8000 euroa.
hain kokovuotista apurahaa jo viime vuonna, mutta silloin hakemustani ei noteerattu.
Apurahojen julkistaminen tapahtui alavuden koulukeskuksessa viime sunnuntaina kulttuurirahaston vuosijuhlassa.
itse sain kuulla oman hakemukseni myönteisestä päätöksestä jo hieman aiemmin, kun ep:n kulttuurirahaston sihteeri katja kimpimäki soitteli ja uteli mahdollisutta, että tulisin juhlaan kertomaan hieman paramoottorilentämisestä ja ilmavalokuvauksesta.
koska olen aina ollut huono sanomaan kenellekään "ei", vastasin nytkin että "kyllä" :)

mitäs tossa. äkkiäkös mää nyt mukavasta harrastuksesta muutaman sanan kerron?

pientä kramppikuumetta lykkäsi, kun postissa saapui kutsu juhlaan ja ohjelmassa luki mm. notta: Juhlaesitelmä - Aarno Isomäki
"Etelä-Pohjanmaan rakennettuja kulttuuriympäristöjä ilmakuvina"

jonkun aikaa olin miettinut sopivaa teemaa ja näin kulttuuriympäristön juhlavuotena oli sitten luonnollista pitää esitelmä ko. aiheesta.

kuvien valitsemiseen meni yksi ilta ja esitelmän suunnittelussa toinen. taisi olla 1.6 kehitysversio, joka sitten toteutui. lauantaina esitin pienelle kohdeyleisölle (vaimo) puheeni n. 10 kertaa. joka kerta takeltelu väheni ja lopullinen muotokin hioutui.

ehkä pari minuuttia pisempään meni lauantaina unen päästä kiinni saamisessa päävirtakatkaisijan sammuttamisen jälkeen ?

aamulla vielä muutama treenaus laajemman yleisön edessäkin, kun sattui vieras kylään :)

alavudella vielä "kentsut" ja moni asia selkisi. esim semmoinen yksityiskohta, että videotykkiesityksen aikana valot olivat poissa. juuri sain lunttilapun tekstistä selvän ja avustaja vaihteli kuvia. se muuten ei olisi onnistunutkaan ilman avustajaa! mikki oikeassa kädessä ja lunttilappu vasemmassa, niin milläs klikkaat hiirtä!

juhla oli hieno ja esiintyjät hyviä!
puheiden ja esitelmäni lisäksi ohjelmassa oli tanssi- ja lauluesityksiä.

rahat jaettiin läsnäolijoiden kesken ja mentiin kotio!

tai ei nyt ihan suoraan... olin (avec) saanut esiintyjänä kutsun myös ouran lomaan juhlapäivälliselle. sielläpä oli pöytä koreana!
pöytäkeskusteluissa sain useaan kertaan selostaa kanssaihmisille mm. lentoonlähtötekniikkaa ym. harrastukseen liittyvää.


niin, tuosta "linnun silmin" hankkeesta:
se on tavallaan jatkumo tuosta ennen joulua julkaisemastani "ilmavalokuvia ähtäristä" CD:stä.

työsuunnitelmaan kuuluu maakunnan paikkakuntien kuvaamisen lisäksi myös näyttelyitä ja julkaisutoimintaa omassa maakunnassani.
lisäksi siihen kuuluu kertyneen ja arkistoissani olevan (etelä-pohjanmaan) kuvamateriaalin arkistointi, sekä materiaalin luovutus säilytettäväksi etelä-pohjanmaan maakuntamuseolle.

tapansa mukaan, myös maakunta- ja paikallislehdet raportoivat juhlasta kattavasti:


jaa, että mitä aion nyt tehdä tällä rahalla? noo, huvila pitäs laettaa ja kiertää vähän mualimmoo. mutta en mää näitä hommia jättäis!
tai kyllä jättäsin...

hanke vie kuitenkin senverran aikaa, että joutuu tulevaisuudessa osan oikeita töitä jättämään väliin. "sorvin ääressä" tulee siis oltua yhä vähemmän. eiköhän nuokin rahat osaltaan kulu ihan niiden laskujen maksuun, joita postilaatikosta joka päivä löytyy...
tulen tietenkin raportoimaan hankkeen edistymisestä seuraavan vuoden aikana tässä blogissani.

3 kommenttia:

 1. Onnea! Eipä kerrankin mene kulttuurirahaston rahat hukkaan! Säätyy jotain materiaaliakin jälkipolville, kun meistä aika jättää!

  VastaaPoista
 2. oli muuten evijärveläisen väinö tuomaalan rahastosta, josta apurahan sain.

  sehän tietää, että sinne evijärvelle on tultava käymään kuvausreissulla tänä kesänä!

  VastaaPoista
 3. Tervetuloa! Mutta ota nyt yhteyttä etukäteen... On jo tuo (Speden elokuvasta tuttu ilmailukärpänen puraissut vähän) jos haukkaa lisää, niin en tiedä miten tässä käy!

  VastaaPoista