Lukijat

maanantai 24. toukokuuta 2010

hälsningar från sverige !

ruotsalaisessa kansankodissa käytiin kahdeksan muun suomalaisen harrastajan kanssa viikonloppuna tutustumassa ruåtsin paramoottorikulttuuriin.
västeråsin lähellä, pienen hallstahammarin kaupungin liepeillä oli varattuna ultrakevyiden lentokoneiden lentokenttä käyttöömme.
ehkä n. 60 paramoottorilentäjää kävi ilmassa viikonlopun aikana. myös muuta väkeä tapahtuma houkutteli kauniissa säässä paikalle laajalta alueelta

melko pieni kirkonkylä
kålbäck niminen kaupunki on antanut nimensä myös sen läpi virtaavalle joelle. joki on ruotsiksi "å"
ruotsissa on näköjään huutava pula tonttimaasta!


mälarenjärveltä on vesistöyhteys tukholmaan saakka ja sen pinta on vain n. yhden metrin korkeammalla, kuin merenpinta.
hmnn. mikäs mielenkiintoinen paikka tuolla näkyy? sepä täytyy käydä katsomassa tarkemmin...
sehän on strömsholmin linna, jonka rakennutti kustaa vaasa jo 1500-luvulla. kautta vuosisatojen on paikka tunnettu kuninkaallisten ratsastusharrastuspaikkana.
tänä päivänä paikkaa voivat vuokrata jopa yksityiset juhlatilaisuuksiinsa, mutta strömsholm tunnetaan edelleen myös kansainvälisesti korkealuokkaisista laukka- ja esteratsastuskilpailuistaan.
melko hulppeat tallialueet!

seudulla oli muutenkin hämmästyttävän paljon hevosia laitumilla. lähes joka talossa laitumilla kirmasi puolenkymmentä hevosta. tokko näin kivisillä pelloilla muuta virkaa olisikaan?


tässä myös eräs ruotsalainen erikoisuus. viljelysmailla kasvoi monin paikoin energiapajua. tuommosta kolme-neljä metriä korkeaa kasvustoa.


mutta siinähän on eräs kissankulman talo? joo, sama lipputanko, mihin vaahteramäen eemeli hilasi pikkusiskonsa ja verstashuoneen ovikin on näköjään lukittuna sekä sisä-, että ulkopuolelta ;)

jokivarrella oli runsaasti koskivoimaa hyväksikäyttäviä tehdaslaitoksia.
ruotsissa on jo monet vuodet kynnetty pellot paramoottorilla ;)
tässä varsin taitava pilotti noukki pallot keppien päästä ja pudotteli ne leirin viereen lähes samoille sijoille :O

tämä tyttö oli ensi kertaa traikin kyydissä

takanen tarkastaa siipeään startin jälkeen

kuvan leirintäalueella yövyimme. iso tehdas etualalla on sandvikin työkalutehdas.
mukava oli käydä tutkailemassa naapureidenkin touhuja. harrastajia on kuulemma suurinpiirtein saman verran, kuin suomessakin. minkäänlaista kilpailu/ennätysyrityskulttuuria ei heillä kuulemma vielä ole, mutta kovasti jo suunnittelevat. eivät muuten meinanneet millään uskoa, että suomalaiset ovat lentäneet meren yli ruotsista suomeen jo pian kymmenisen vuotta sitten ...

1 kommentti: