Lukijat

sunnuntai 14. marraskuuta 2010

liitäjien syystapaaminen lahdessa

tänä vuonna syystapaamisen järjestelyvuoro osu lahden ultra-teamille ja he liidintoimikunnan kanssa yhteistyössä olivat valinneet paikaksi alex park hotellin aivan lahden keskustassa.
harrastajaporukkaa oli viikonlopun aikana paikalla totutut vajaat satakunta henkeä.
tässäpä väentungosta kokoustiloissa la aamupäivällä


liidintoimikunnan edustajia tänä vuonna

kerhomme sai edustajan myös littiin tulevalle toimikaudelle, kun peuran ilkkaa pyydettiin mukaan litin toimintaan. ilkka touhun miehenä tietysti otti homman vastaan. mää luulen, että ilkalla on hyviä toimintamalleja litin toiminnan tehostamiseksi entisestäänkin.

teemana oli viikonlopun aikana liitäjien muuttuva säännöstö kolme vuotta vanhan ilmailulain ja joskus tulevaisuudessa voimaanastuvan ops m2-9 ilmailumääräyksen vaikutukset kunkin harrastajan lentotoimintaan.

viesti oli selvä.

kunhan liitäjät noudattavat ilmailulakia harrastuksessaan, niin muut kysymyksiä aiheuttavat seikat voimme itse keskuudessamme päättää riippumatta siitä, onko ilmailumääräys ajantasalla!

käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että voimme litin nuijankopautuksella keksiä ihan sellaiset ohjeet/säännöt itsellemme, mitkä oikeilta tuntuvat!
eikä tässä vielä kaikki. jos joku ohje tai sääntö ei tunnu toimivalta/mielekkäältä, niin se on vaan yksi litin nuijankopautus, kun sitä toimimatonta/huonoa ohjetta voidaan muuttaa! näitä nuijankopautustilaisuuksia on suurinpiirtein kolme vuodessa.

trafin laki"mies" anne torkkeli esitteli ilmailuliiton ja trafin yhteistyömallia liitäjien sääntöjen sorvaamisessa.
liitäjien säännöstön uusiminen ei kuulemma ole mitenkään tärkeysjärjestyksessä etusijalla tuolla trafissa nykyään :(
eli ops m 2-9 ilmailumääräyksen voimaanastumispäivää saamme varmaan odottaa vielä pitkään. kuulemma menee vielä uusiksi koko paletti, mitä tässä on nyt vuosikaudet jo hiottu!
olipa muuten yksi mieleenjäävimmistä luennoista, mitä minä olen ollut kuuntelemassa!
esim. "KVG"-ilmaisua en ole tottunut kuulemaan kenenkään lainoppineen suusta aiemmin ;)

ihan koko aika ei kulunut hukkaan. välillä päästiin itse asiaankin. tässä sitä parasta viikonlopun antia!kalustoesittelyjä oli myös maahantuojien toimesta. johtavat paramoottorimerkit suomen markkinoilla olivat edustettuna. tässä takasen kahden hengen traikki. kyytiä saa kuusiston aarne ;)lauantai-ilta meni toisiamme kehuessa, saunoessa, ja illallisella. päätyivätpä virkeimmät loppuillasta vielä ravintola armakseen karaokea laulamaan!

sunnuntaina kokousväki oli harventunut silminnähden.

teekkarien ilmailukerhossa oli kehitetty riippuliitosimulaattori käyttäen hyväksi "flightsimu" ohjelmaa.

nythän ei enää tarvi edes mennä ulos lentämään, kun kaiken voi hoitaa näppärästi kotona neljän seinän sisällä ja tietsikan näytöruudun äärellä!

meidän jussikin kävi testaamassa kojeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti