Lukijat

sunnuntai 7. marraskuuta 2010

matalia menkijärvellä

talven kurssi oli edennyt siihen vaiheeseen, että oppilaille voitaisiin jo vedellä matalia (pp1)hinauksia. itse inhoan lentokentillä toimimista, koska tuulensuunta ei juuri koskaan ole aivan ideaali ja kerhon kamppeet tahtoo aina vähän sotkeentua, kun väkisinkin jotuvat välillä maakosketukseen. lisäksi pienten fyysisten vammojen vaara on suurempi kovalla maalla toimiessa vähäisellä lentokokemukslla. kyllä se talvinen lumipeitteinen järvenjää on kaikkein paras alusta lentoharjoitteluun!

viisi oppilasta oli kuitenkin varannut tämän päivän treeneihin, niin tokihan koulutusta järjestettiin. ennuste sopi parhaiten alajärven menkijärven kentälle, joten mentiin sinne.

rapiat parikymmentä matalaa hinattiin tänään ja jostain syystä ihan ne samat asiat tuntuvat ensimmäisillä hinauksilla vaikeilta, mitkä kaikilla aiemmillakin kursseilla!

- suunnanpito maassa ja ilmassa (riittämätön tai liian myöhäinen ohjaus)

- ja sinne penkkiin mennään heti kun jalat irtoa maasta...!

- "laskutelineet" vedetään sisään heti kun liidin nostaa oppilaan ilmaan

- "ohjataan" kahdella jarrulla !

- loppujarrutus puuttuu kokonaan tai myöhästyy

- siiven kuoletus puutteellinen


noo, nämä puutteet eivät tänäänkään johtaneet vakavampiin seurauksiin, mutta aina se vähän sydäntä kylmää, kun huomaa että annettuja ohjeita ei noudateta.
siis tämmöstähän se aina alussa on! koulutusohjeet kuitenkin ovat sellaiset, että väärä toiminta ei johda onnettomuuteen. ainoastaan lennon ennenaikaiseen keskeyttämiseen.


tässä muutama jarmon ottama kuva päivältä. itse en pystynyt kuvaamaan lainkaan hinausautosta tänään, koska aurinko paistoi koko ajan vastaan hinauksen aikana.ylimääräisiä teknikkamurheita koitui tänään siitä, että toisen taittopyörän kita oli vaurioitunut. tämä aiheutti narun katkeamisia sen kiilautuessa kidassa väärään väliin.

juhani toimi tänään valvojana startissa. antin vuoro lentää.

tätä kurssia ei päästetäkään helpolla. liidin kannetaan lennon jäklkeen jalkaisin takaisin starttiin! pitäähän tämän tuntua urheilulta!

asko valmiina starttiin
ja nyt lähtee....


asko lentää! minä tuossa tarkkailen rintterissä suoritusta samalla kun hinailen oppilasta. melko helppoa hommmaa, mutta kurkku on kyllä huutamisesta melko käheä illalla;)


antti starttaa


tää mun 15 vuotta sitten kaatopaikalta pelastama husku pelaa yhä narun sisäänkelausmoottorina :)menkijärvellä oli muutenkin voimakasta toimintaa tänään. ainakin puolenkymmentä paramoottorilentäjää kävi tänään kentällä lentelemässä. oppilaista matalia lensivät asko, ari, ville, antti ja jyrki. kolme oppilasta sai laskujeni mukaan tänään pp1 kelpparin. onneksi olkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti