Lukijat

sunnuntai 7. marraskuuta 2010

E-PLVKLKPJ

otsikon kirjainyhdistelmän takana on kortesjärvisen marko hautamäen koollekutsuma etelä-pohjanmaan liitäjien "virallinen" kesälentokauden päätösjuhla ;)

tavaksi on muodostunut, että talven hiipiessä esiin, lennellään ja muistellaan porukalla mennyttä kesää sekä hienoja lentokokemuksia.

arto ehätti ilmoille ensimmäisenä.

nyt siis kokoonnuttiin kortesjärvelle, jossa hautamäen marko isännöi tapahtumaa. kymmenkunta kerholaista oli paikalla. kelvollinen lentosää oli tilattu hyvissä ajoin, eikä kelissä moittimista ollutkaan. jopa aurinko suvaitsi ilmestyä esiin kesken lentomme!
tässä markon kotimarkki kortesjärven laakson kylässä. ja eikä tuolla mitään tulipaloa ole! savusauna siellä vaan on lämpiämässä, että kylmettyneet lentäjät saavat lentojen jälkeen taas veren kiertämään ;)

sumupilvet olivat vain n. 200 metrin korkeudella. noihin ei kannata lentää kiinni, koska liitimen pintaan saattaa alijäähtyneen veden takia alkaa muodostua jäätä.
itse kortesjärvi, josta koko entinen itsenäinen kunta (nyk. osa kauhavaa) on saanut nimensä, on varsin vaatimaton ja sijaitsee 10 km päässä keskustasta kauhavan suuntaan.
tässä tuurinniemi kortesjärven rannalla.


maisanmäki

tämän kylän nimi on rintala
ja rintalan kyläkeskuksessa nerpakassa taitaa olla vielä toimivat koulu sekä kauppa
pitkäjärven kylä on saanut nimensä samannimisen järven mukaan

kasken kylä sumupilvan alla.
isäntä oli joutunut käymään maassa kesken lennon kypärän pudottua mannisenkylällä! metsurin kypärä ei kuitenkaan putouksesta ehjänä ollut säästynyt, joten takaisin piti lennellä ilman turvapäähinettä...
jurvan/seinäjoen osasto pääsi pelipaikalle hieman myöhemmin. tällöin suuri pilvilautta oli jo tulossa auringon ja laakson kylän väliin :(
startit saivat juuri tehtyä auringonpaisteessa.
kriikkula starttaa

penttilä lensi ensimmäisiä kertoja hiljattain hankkimallaan nirvanalla. kovasti tykkäsi!
tero testasi myös uutta tekniikkaa. ähtäriläinen clementediileri oli saanut valikoimiinsa ensimmäisen polinin moottorilla varustetun moottorin.
hiljainen, viimeistellyn näköinen ja kevyt. ainoa negatiivinen ominaisuus oli melko suuri "vääntö", eli hyrrävoimat saavat moottorin kiertymään vinoon valjaissa suurta tehoa käytettäessä. esim juuri startissa.

näin oli jo hämärää kolmikon saapuessa takaisin. olivat kuulemma käyneet palojärven kylän yllä pilvien päällä aurinkoa morjestamassa!

pelto oli melko kostea ja tietty siivet siinä kastuivat. markolla oli kuitenkin hulppeat tilat siipien kuivatukseen :)

illan pimetessä nautittiin savusaunan makoisista löylyistä, maisteltiin virvokkeita sekä paistettiin makkarankyrsää ja käytiinpä loppuillasta lappajärven kivitipussa kuuntelemassa elävää musiikkiakin. teräsmiehen sisko, suvi teräsniska oli siellä esiintymässä.
majoitus oli järjestetty purmojärven rantaan eräälle huvilalle. kuva seudusta viime kesältä. mun mielestä majapaikkamme oli jossain tämän kuvan vas. alareunassa?4 kommenttia:

 1. Oli komeet kuvat ja oli varmasti mukava ehtookin ;D

  VastaaPoista
 2. Mää oon luullu että toi on Ylikylä, eikä Rintala?
  No google näköjään näyttää sen Rintalaksi, mutta päivittäin ohi ajellessa kyltissä lukee, että Ylikylä =)

  Sisäpiirille: Tuli tieto vähän nopeasti, putosin kyydistä =)

  VastaaPoista
 3. hyvä huomio. ite kattelen näitä paikannimiä aina jälkikäteen metsähallituksen retkikartta.fi palvelusta. siinäkin ko. kylää lähimpänä on tuo "rintala" nimi. ylikylä on merkitty siihen valtatien varteen vähän pohjoisemmaksi.
  paikkallisethan nää kyllä tietää, mutta pistäppä tuohon äkkinäinen ;)

  VastaaPoista
 4. mahtavia kuvia lapsuudenmaisemista!!

  VastaaPoista