Lukijat

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

pikku päräys peränteellä

siihenmalliin alkoi jo pitkän lentotauon jälkeen kutkuttelemaan, että ilmoille piti tänään päästä. aurinkokin lupaavasti näyttäytyi puolenpäivän aikoihin, mutta meni harmiksemme sitten piiloon, kun lopulta pääsimme starttimestoille.
arto lähti seuraksi paikallispäristelyille.osa verkkokalastajistakin on siirtänyt harrastustoimintansa ankaran talven vuoksi sisätiloihin. tuolla on kuulemma kaasulämmitys, juokseva vesi, keittonurkkaus, tv/videot, nettiyhteys...;)jotkut, kaikista raakimmat vielä noudattavat perinteisiä menetelmiä:
joku unohtanu maasturin jäälle? ahvenille sopiva kututuro, jos maalaisi vihreeksi ja odottaisi jäiden sulamista ?-)
synnyinkotini naapuri, kuitula, oli mun ensikosketukseni kansainvälisyyteen jo 1960-luvulla.
tohtori aino soinin ulkohuussissa oli seinällä hänen ottamiaan valokuvia mm. afrikasta. kyllä niitä neekerinkuvia silloin muiden kylän poikien kanssa ihmeteltiin !

kirkkosalmea aiotaan kuulemma tältä puolen ruopata lähivuosina. virta on tuonut maa-ainesta vuosien varrella alajuoksulle siten, että veneellä on matalan veden aikaan vaikea päästä salmesta läpi.sama paikka viime juhannuksena toisesta suunnasta kuvattuna. (ks. kommentit)
"jätäkallio" oli lapsuusvuosina se toiseksi hurjin mäki meilläpäin. siinä on monet sukset saatu säpäleiksi.
perännejärven ensimmäisiä huviloita rakennettiin autioniemeen joskus 6-70 luvun vaihteessa

arto syntymäkotinsa nurkilla
isä ja poika liikkuvat molemmat kaksitahtimoottorin avulla :)laskun aikaan lunta satoi jo melko tiheasti. aiemmin olisi pitänyt päästä starttaamaan.

4 kommenttia:

 1. Morjens!
  Vinhoja nuo talviset järvikuvat kun kaikki on niin lumen peitossa, ettei aina tiedä missä on maata, missä vettä. Onko sinulla kesäistä versiota tuosta kirkkosalmen kuvasta? Olis hauska vertailla...

  VastaaPoista
 2. juuri tuosta kulmasta kesällä ei uskalla kuvaa ottaakaan. alla kun on silloin vettä, eikä noin mataliin ilman varalaskupaikkaa uskalla lentää.
  mutta katellaan vähän toisesta suunnasta otettua...?

  VastaaPoista
 3. lisätty raimolle kesäinen kuva samasta maisemasta. kylläkin otettu ihan vastakkaisesta suunnasta. lisää tuosta peränteen perinnemaisemasta juttua tuolla:

  http://www.ymparisto.fi/download.asp?contentid=47528&lan=fi

  VastaaPoista
 4. Jopas alkoi maisema hahmottua! Kiitoksia.

  VastaaPoista