Lukijat

lauantai 1. tammikuuta 2011

vuosi 2011 alkuun lennokkaasti :)

sääkartoista saattoi aamulla tehdä sen johtopäätöksen, että pienimuotoinen kevytilmailu olisi mahdollista tänään, vuoden ensimmäisenä päivänä. soittorinki pystyyn ja heti sain kulla, että en ollut paikkakunnan ainoa, joka moista suunnitteli. hannosen jussi oli nimittäin raahaamassa jo lentäviä kangaspuitaan ouluveden kaakkoisrannalle, kaupungin pöyhösen uimarantaan.

tuuli huojutteli aluksi havupuiden runkoja siihenmalliin, että tunnin verran jouduimme vain toivomaan ja odottamaan lentokelin saapumista. ennuste kuitenkin piti jälleen kerran paikkansa ja saatoimme aloittaa lentosession.

heti startin jälkeen suuntasin vastatuuleen ähtärin matkailualueelle, jossa tv:n alueuutisten mukaan on tänä vuonna ennätysmäärä venäläisiä uudenvuoden juhlijoita.


ensimmäisenä napsasin kuvan uittoniemestä. hiljasennäköistä tähän vuodenaikaan.sitten kurkkaus hyvölään. eilen alueteeveestä tuli juttua, kuinka venäläiset turistit ovat ähtärin löytäneet. ilmeisesti uuttavuotta on juhlittu vodkan voimalla senverran käheesti, ettei ulkoilijoita tänään näy?
matkalla yhytin jussin kotovesiston, vihtalammen:


hankaniemen maatilamatkailutila hankaveden rannassa

ihmeen vähän liikettä mitä parhaimpana ulkoilupäivänä ähtärissä!
tässä kuitenkin venäläisten? turistien kelkkaretkikikunta hankavedellämekkorantaan on valmistumassa uusia luxusmökkejä ylistarolaisen luoman puutuotteen toimestameidän ähtäriläisten matkailuvaltti: hotelli mesikämmentuomarniemen legendaarinen metsäoppilaitos on nykyään osa sedua (seinäjoki education)
joskus kesäaikaan takavuosina on talasniemeäkin tullut pidettynä potentiaalisena varalaskupaikkana. enää ei kelpaa tämä vr:n kurseikko semmoiseen :(
tässäpä todellinen kuvaharvinaisuus! tallentakaahan jälkipolville!
maailmanhistorian ensimmäinen ilmavalokuva ähtärin keskustasta vuodelta 2011 :)

kovaa hommaa tää lentäminen. hyötysuhde oli tänään n. 10%
siis 30 min. lentoa ja 4,5 h muuhun aktivitettiin!
siitä ehkä pari tuntia auton saamiseen pois jäältä ;)
koopeekin se tossa yritteli ilmoille häkkyrällään. eikä ihan poskelleen mennyt tämäkään päivä!

muutama kuvanen:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti