Lukijat

lauantai 7. toukokuuta 2011

äijämeininkiä :)

kun otetaan ensiksi koolle kaksi äijää ja mennään kimpassa äijännevalle lentään, niin ei sitä äijämeininkiä estä edes yksi paikalle varkain saapunut keskenkasvuinen noviisikaan ;)

heikkihän se on treenaillu paramoottorilentonsa alkuun juuri virtain äijännevalla. satoja ja taas satoja startteja tahkonnut tämän kylmän nevan laidassa ...
senpä takia nykyään startit onnistuukin kuin luomisen työ!mikäs tällä aukolla on treenailla. ehjää tuulta joka suunnasta tarjolla ja uteliaiden katseilta vielä piilossa.
äijänneva on raivattu pelto- ja turvemaaksi jo aikoja sitten. puuta ei nevasta ole enää vuosiin noussut. mitä nyt ihan pieniä pyökinkappaleita joskus ;)

sami kurvailee tässä neljättä mosalentoaan äijännevan maisemissa.
tämmöisillä saostusaltailla pyritään estämään humuksen pääsy alapuolisiin vesistöihin. systeemi ei kuulemma tahdo toimia jatkuvasti. keväällä virtaus on senverran nopeaa, että sakka ei ehdi laskeutua altaan pohjalle ja joskus myös altaiden sakkaa ei poisteta tarpeeksi usein, jolloin sakkatila käy liian pieneksi.


onko tää ihmisen vai luonnon muovaama? no, luonnon tietysti. ihminenhän on osa luontoa!


on se kyllä tykätty paikka joutsenille tuo vermasjärven mäntylänlahti. tässä pieni osa alueen joutsenista. kaikkiaan ehkä paikall semmonen 500 yksilöä?


kotasalmi ja luodesniemi

luodesniemi lähempää

äijännevaa vastavaloon. menee kyllä vielä hetki aikaa, kun noilta saroilta päästään turvetta korjaamaan.

äijännevalla on joskus ollu tarvetta kolmekerroksiselle kiviselle koululle. ei oo enää... rakennus kuitenkin vielä pystyssä.

2 kommenttia:

  1. HYVÄ KUVÄ ÄIJÄNEVAN KOULUSTA

    VastaaPoista
  2. Kiitos kuvasta, isä asui lapsuutensa tossa vasemman päädyn keskimmäisessä asunnossa ja isän äiti vielä melkein elämänsä ehtooseen saakka, entisenä koulun keittäjänä. Kertyi tästä koulusta melekoset muistot meille nuoremmillekin.

    VastaaPoista