Lukijat

perjantai 10. kesäkuuta 2011

kasvuvoimaa !

vielä helteisen viikon torstai-illallekin oli luvassa loistavaa paramotorsäätä!
eipä siinä paljoa tarvinnut palstoilla vihjailla toiminnantäyteisestä illasta, kun oli taas pellontäysi harrastajia koolla.
hieman ajelutti starttipaikkaa etsiessä. vakistarttipaikka, seinäjoen prunttimäen pallokenttä kun oli täysi jotain nuorisohuligaaneja. pelailivat siellä potkupalloa!!!
pitäisköhän tehdä kaupungille valitus asioiden nykymallista ;)
käytiin tsekkamassa myös kaupungin lumenkaatopaikka ihan siinä vieressä.
mikroaalotouunit, polkupyörät, valurautaiset kaivonkannet ja muu rakennusjäte ynnä puolenmetrin syvyiset raiteet ja rikkaruohokasvisto estivät muuten mainion avoimen alueen käytön tällä kertaa lentoonlähtöpaikkana.

mitäs nyt? jääkö peräti lentämättä seinäkaupungissa tänään???


onneksi lapuan hurjalla oli vihiä nurmon lumkenkaatopaikasta. kertoi, että siellä ei oo jääkaappeja ja autonrenkaita starttijuoksun esteenä läheskään yhtä paljon!
"pyörremyrsky" oli aina vaan uhkana, joten olin yhteydessä sähköpostitse/puhelimitse suomen aluelennonjohtoon (efin), josta kerrottiin olevan mahdollista toteuttaa paramoottorilentoja käyttäen hyväksi notamin lauseketta "ei koske seinäjoen ja kokkolan lentopaikoilta tapahtuvaa paikallislentotoimintaa"
eli n. 15 km päässä sjoen lentokentältä lentotoiminta, vaikka startti ei tapahtuisikaan kentältä, olisi siten mahdollista ilmoittamalla aloitus ja lopetus aluelennonjohtoon!
kuinka ollakaan, juuri tuon nurmon lumenkaatopaikan naapurissa oli takapiha parturoitu mallilleen :)
hieman arkaillen kävimme kysymässä isäntäväeltä lupaa käyttää takapihaa lentoonlähtöpaikkana. lupa heltisi, vaikka isäntä ei kotosalla sattunutkaan olemaan.
siis olemmeko sattumalta tulleet paramoottorilentäjien taivaaseen ???
kolmen sentin tasainen puolentoistahehtaarin nurmialue ilman reunaesteitä??????
startit onnistuisivat tästä ihan millä tahansa tuulensuunnalla!!
ei tää oo voi olla totta? unta lie ollutkin koko ilta....
käsittämätöntä tuuria...
kiitokset nurmoon suvannon perheelle myötämielisyydestä outoa harrastustamme kohtaan!


pohjan kaupunginosaan rakennetaan kiihtyvällä vauhdilla uusia ostoskeskuksia. tuorein seinäkaupungin citymarket avattiin tuohon aivan äskettäin.

no, tokihan kilpailevan (s) kaupparyhmittymän pitää heti alkaa vanhaa kauppapaikkaa (hyllykallion prisma) restauroimaan kilpailukyvyn säilyttääkseen :)

"murronoikoonen" rakennettiin pari vuotta sitten nopeuttamaan seinäjoen sivuuttamista mahdollisimman äkkiä. aiemmin vt 18 kulki monien maantieliikennettä hidastavien kohtien lävitse.


seinäkaupungissa rakennetaan vilkkaasti. maakunnasta muuttaa jatkuvasti väkeä maakunnan kasvukeskukseen. reuna-alueet kuihtuvat ja suuri ja mahtava seinäjoki vaan paisuu entistäkin komiammin....
vain enää kaikkein sitkeimmät pystyvät pysyttelemään hengissä täällä periferiassa ;)
neljä nostokurkea tässä samassa kaupunkinäkymässä kertovat kiireistä kaupungin rakentamisessa.
kirjastotyömaan nykyvaihe aaltokeskuksessa

"pohjoisseinäjoki" on kuulemma tämä vanhojen puutalojen alue abc- aseman vieressä.
(karttaa kun katsoo, niin voi ihmetellä mikä on antanut aihetta tälle nimitykselle ?-)
paine saada vanhat puutalot hävitettyä ja liikerakentaminen kunnolla vauhtiin alueella on kasvavalla kaupungilla suuri.
"kultavuoren" asuntoalue on seinäjoella arvostettu asuinpaikka. joku seuratoveri sanaili, että bemarit ja mersut vaan on noillaa pihoilla pääasiassa parkissa ;)

seinäjoki on muuan pienehkö joki keskellä seinäjokea !

myös atrian uusi toimistotalo sijaitsee seinäjoen rannalla itikanmäellä. tuohon on suunnitteilla kuulemma muitakin liike/toimistorakennuksia


meilläpäin kun joku "sekoaa", siis että jollain ihmisellä on mielenterveydellisiä ongelmia, joutuu/pääsee tänne.
itsekin kävin kerran tuolla erästä sukulaistani tervehtimässä. erittäin mielenkiintoinen ilmapiiri. siinä ja siinä, että pois päästivät...
tässäpä seinäjoen aluesairaala. kaikki oranssilla lätkällä merkityt rakennukset on ihan uusia ja käyttökiellossa merkkien poistamiseen saakka?


tommosta siis seinäjojella torstai-iltana. mukana myös pari onnistuneen tarkkarilennon suorittanutta oppilasta. onnea saavutetun kelpparin johdosta kerhomme jäsenille, kuparin antille ja kohtasen tomille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti