Lukijat

maanantai 12. joulukuuta 2011

valeopettajapaljastus ähtärissä !

vajaa vuosi sitten laittelin mailia sedu-ähtärin rehtorille, että olisin käytettävissä autopuolen opesijaisuuksiin ainakin näin vuoden pimeimpinä aikoina.
vaikka mulla ei opepätevyytttä olekaan, ajattelin osaavani kertoa nuorukaisille monenmoista hyödyllistä tietoa heidän (mahdollisesta) tulevasta leipäpuustaan.
käsky kävikin lokakuussa muutaman viikon jaksoon. tänä aamuna menin taas viikoksi luennoimaan teineille autotieteitä. useamman kuukauden jakso on odotettavissa jälleen alkuvuodesta.

opetustyö on ollut mukavaa vaihtelua yli 30 vuoden autokorjaamotyöskentelyyn.
opetusmetodit ja työskentelytavat ovat muuttuneet vuosien varrella. niin on käynyt myös autotekniikalle. on ollut todella mielenkiintoista olla siellä samassa luokkahuoneessa pöydän toisella puolella, missä tuli oltua 35 vuotta sitten!

tässä pari ilmavalokuvaa ko. opinahjosta vuosien varrella:

oppilaitos on kokenut useita nimenvaihdoksiakin vuosien varrella, mutta perustoiminnot ovat yhä samanlaisia. hieman on koulutusaloja vaihtunut. ompelijoita ei enää tarvita ja mm. sähkötekniikan opetustiloja on tullut niihin tiloihin.

ja tässä tämä autopuolen ykkösluokka, jonka kanssa tutustutaan autotekniikkaan nykyisellään 4 pv teoriassa ja yhden päivän ajan käytännössä /viikko

oppilaita on kaikenkaikkiaan luokalla peräti 20, mutta niin iso porukka on harvoin täysilukuisena paikalla...


tuossa oma luokkakuvani yli 30 vuoden takaa:pienimuotoisiin peltikorjauksiinkin on tänä päivänä myös joillain oppilailla ihan luontaisia taipumuksia

silloin 70-luvulla niitä tehtiin pelkästään olosuhteiden pakosta. muistaakseni se olin juuri minä, joka aiheutin jyrkin cortinaan tuon lokasuojavaurion !

tässä "kolmoset" orrella välituntia viettämässä. minä tuo vasemmanpuolimmainen.


asuntolameininkiä suoraan 70-luvulta :)

virtolaiset ari junno ja tero vaali

ähtäriläiset matti "kaleva" hautoniemi ja jarmo "pambi" halttunen em. vaalin teron lisäksi.

soinilaiset keijo viirumäki ja raimo laukkonen ovat kammanneet tukan taaksepäin ja lähdössä mitä todennäköisimmin kylille !


kun taas pihjalavetiset veijo vierikko ja jouni kaakkomäki valmistautuvat viettämään koti-iltaa....

minäkin päädyin lopulta jäämään televisiota katselamaan kämpille "kalevan" seuraksi.
ehkä sieltä tuli juuri silloin cannon tai columbo...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti