Lukijat

maanantai 20. helmikuuta 2012

valeopettajan päiväkirjasta

alkuvuoden arkipäivät ovat kuluneet sedu-ähtärin koulutiellä autotieteiden parissa.
tässä muutamia kuvia ajoneuvoasentajaoppilaan arjesta:


ykköset perehtyvät skodan 1,9 dsl:n jakopään ajoitukseen.
jotkut todella uppoutuvat töihinsä. jopa ammattikoulussa ! :)
eräänä päivänä näimme, miltä näyttää kun tyrvatyyny räjähtää. myytin mukaan turvatyynyn virtapiiriä ei saa mittailla ohmimittarilla, koska sen antama jännite saattaa räjäyttää tyynyn.
12 volttia eli akkujännite siihen kuitenkin tarvittiin.
myytti siis murrettu! ainakin tässä escortin turvatyynyn tapauksessa...


opettajanhuoneen seinältä reprosin muutaman valokuvan, jotka joku on ottanut autopuolelta 1970-luvulta. tutunnäköisiä poikia kuvissa, mutta en silti muista ketä ovat?
haaparanta ja raivio? lamminaho ehkä myös ?
kuvissa näkyvistä testilaitteista ainoastaan valojensuuntauslaite on enää käytössä koululla, joten korjaamokalusto on kokenut suurilta osin sukupolvenvaihdoksen.
tässä vanhanaikaisen mekaanisen dsl-syöttöpumpun koeajopenkki tositoimissa. nykyajan dslruiskutustekniikka on niin yhdenmukainen bensaruiskujen kanssa, että tätäkään ei enää tarvita.

autokantakin näyttää ajankohta (n. 1978) huomioonottaen melko tyypilliseltä:vähän kontrastia: tämmöiset kulkupelit oli työn alla viime viikolla autopuolella! ei siis mitään uutta länsirintamalla. :)
koska pojilla on ollu vähän tekemisestä pulaakin, niin vein prätkäni sinne laittoon myös. saavat purkaa atomeiksi ja maalauksen/fiksauksen jälkeen koota uudelleen. saas nähdä, vieläkö tällä joskus ajellaan ?-)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti