Lukijat

perjantai 29. kesäkuuta 2012

leivonmäellä

terveisiä leivonmäen lentoparatiisista!
 nevan laitaan oli kokoontuneena "öitä möiten" lentotapahtumaan suuri joukko liidinharrastajia ympäri suomen.itseltäni tuli osallistuttua pitkävuoren liitäjien järjestämään, yli viikon kestävään tapahtumaan aivan erityisestä syystä. on nimittäin kulahtanut aikaa viimeisestä hinauslennostani jo pian kymmenkunta vuotta ja suunnitelmissa ei ollut enää tässä elämässä moista edes kokea ;)
  pousin mika, armoitettu termiikkilentäjä sai mut kuitenkin puhuttua pussiin, lupaamalla itsekin startata moottorilla niinikään 10 vuoden tauon jälkeen, mikäli kiinnitän hinausnarun itseeni!
  pakkohan se on lupauksensa lunastaa ja lainavaljailla starttasin iltatuuleen leivonmäen 1400m pitkältä hinausuralta höystosensuolla.
 outoahan tuo oli näinkin pitkän tauon jälkeen. korkeutta tuli muutamassa minuutissa melkeen 500 metriä, kun nousunopeus moottorilla on paljon verkkaisempi. hetki meni aikaa hoksata, että painopisteen käyttö tehostaa ohjausta radikaalisti, ainakin näillä nykyvaljailla. moottorilennoilla kun ei juuri painopisteohjausta tule käytettyä.
mikan vuoro startata moottorilla. toi kypärä pukee todella sua mika! näin on lupaukset lunastettu ja on onnittelujen sekä ikimuistettavan hetken ikuistamisen aika ;)
illan päätteeksi kävin tutustumassa leivonmäen kuntakeskuskeen, joka sijaitsi vain muutaman kilometrin päässä. matkalennot, ainakin inhimillisillä korkeuksilla suoritettuna, ovat leivonmäen metsäalueiden yllä todella haasteellisia suorittaa!

melko näivettyneen näköinen kylä keskellä metsää ja onkin kuulemma nykyään liitetty osaksi joutsaaedes kirkkoa (johon ei ole tornia raaskittu rakentaa:) ei tahdo puuston seasta erottaa!


neolostietä ohipaahtavat matkalaiset tunnistavat leivonmäen korkeintaan tästä teboilista

leivonmäki tunnetaan kansallispuistostaan, johon kuuluu laajoja suo- ja vesialueita.
tällaista hinausuraa pitävät yllä pitkävuoren liitäjät höystösensuolla leivonmäellä. kuulemani mukaan kevytilmailukenttähanke sai aikoinaan eu-rahaa, mutta vaati myös kerholaisilta melkoisia voimainponnistuksia.


tähän loppuun vielä juutuupista löytynyt pikku pätkä tuosta mun "vapaalennosta"

2 kommenttia:

  1. stoori ja kuvat tulee ehkä huomenna, kun kerkiää kynäileen...?
    laitoin ton otsikon vaan tohon jo nyt, että kohdistuu edes lähele oikeaa päivää :)

    VastaaPoista