Lukijat

lauantai 16. helmikuuta 2013

snow-cross mm-kisat tuurissa

 keskisellä kävin eilen säästämässä ja huomasin kuinka ruokapuodin pihaan oli väsätty moottorikelkkarata hyppyreineen. eipä sitä kauaa tarvinnut pirunsilmää kotona myllätä, kun löysin infoa lauantaina järjestettävistä snow-crossin mm-kisoista. mm-sarjaa oltiin suunniteltu alunperin ajettavaksi kolme osakilpailua, mutta kuulemma moskovan ja pietarin osakilpailut on peruttu venäläisten sponsoreiden yllättäen vetäydyttyä hommasta. niinpä lajin mm-tittelit jaetaan tänään tuurissa!

 vähän teki mieli mennä kattomaan kisaa, mutta kun piletit alueelle oli kovin tyyriit, niin mentiin kuokkimaan kisat ilmastakäsin ;)
  vesa (ei se keskisen) oli tiedustellut meille hyvän starttipaikan alavuden kirkkojärveltäuudehkoa omakotitaloaluetta alavudella
alavuden vanha osuusmeijeri ympäristöineen

 

alavuden keskustaa kolmen kuvan voimin

mm-kisanäyttämönä siis veljekset keskisen kyläkaupan piha-alue. saavuimme paikalle erätauon hetkellä, joten radalla oli vain rinnetampparit
varikko oli muodostettu karavaanarialueellearto kävi tarkastamassa varalaskupaikan kelvollisuuden mahdollisen pakkolaskun varaltavesa ja arto kyllästyivät odottamaan tositoimien alkamista ja lähtivät paluumatkalle juuri kun erä pyörähti käyntiin. itse tapoin aikaa ympyrää läheisen suuren peltoaukean yllä kaarrellen ja lopulta odotukseni palkittiin :)


näyttävimmät loikat tapahtuivat juuri tuossa etualan hyppyrissä, jossa ilmojen halki hyppien saavuttaa tietenkin paremman ajan, kuin montun pohjan kautta kulkien! tietäähän sen siitä finnairin mainoslauseestakin: "lentäen olisit jo perillä"... ;)
 

                                                                      mitä siellä nyt tapahtuu !?
                                                     aaaiijaijai näittekö, minkä kaveri iskee?


                                                            taivasvarjele, mitä sieltä tulee?
                                                        herranjestas, mitä siellä tapahtui?


                 
                       oon se sellainen on se sellainen! siellä sitä tutkitaan mutta mitä sitä tutkimaan, siellähän se on!
 vielä kerran, katsokaa ja ihmetelkää! siellä kaveri nyökyttelee ja sanoo, "no, tulihan tuossa yritettyä pikku kikkaa"
                                                        oliko tää se kuuluisa "ilmaveivi" ?-)
                                 lopulta jätkä könysi kelkkansa kyytiin selkäänsä pidellen ja jatkoi matkaa...

lopulta kyllästyin seuraamaan kisaa ja lähdin arton ja vesan perään kohti alavutta. tuuli oli kuitenkin ylhäällä senverran kovaa ja röykkyistä että muutin mieleni ja laskeuduin tuohon auratulle p-alueelle, josta arto mut tulikin sitten pian hakemaan.tuurissa se on aika mahtipontista hommaa, kun heinäpellollekin pääsee sekä kiertoliittymän ja alikäytävän kautta ;)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti