Lukijat

tiistai 26. helmikuuta 2013

tymäkeliä tammisaaressa

"tymä" sana on useimmille outo, mutta edes jollain lailla "ilmatieteitä" harrastavalle sen merkitys on päivänselvä.
 lainaus eräältä keskustelufoorumilta:
---------------------------------

Tymä on tunnusomaista purjelentosanastoa. Niissä piireissä lisäksi "keli" tarkoittaa konvektiota eli nostoja. Maallikoita välillä hämmentää jos moittii ettei kauniina selkeänä päivänä ole keliä.
Haloharrastajan tymäksi voinee luonnehtia keliä (normaalissa merkityksessä), jossa ei ole edellytyksiä halojen synnylle.

Varsin mielenkiintoista, kiitos informaatiosta. Tymästä tuli tässä yhteydessä itselleni mieleen sankka sumu tai tasaisen harmaa pilvipeite.
---------------------------------


paramoottorilentäjä ei konvektiota kaipaa ja eilen tammisaareen ajellessamme mielessä jo pähkäilin, että kuinkahan se auringonpaiste taas lentäjäpoloista retuuttelee?

ajelimme suoraan kaupungin sydämeen, yleiselle uimarannalle, josta kamat oli helppo kanniskella jäälle.

sodra viken luki kartassa tällä kohtaa. mitä se sitten ikinä tarkoittaakin...?
 (tammisaaressa ruotsia puhuu n. 80% väestöstä äidinkielenään)tammisaaren idyllistä puutaloaluetta. lainaus kaikkitietävästä wikipediasta:
Barckens Udde on Tammisaaren vanhin kaupunginosa. Sen rakennuskanta koostuu pelkästään 1700- ja 1800-luvun rakennuksista, ja se on suojeltu ja rauhoitettu uusilta rakennuksilta.kirkko keskellä kylääolikohan tämä se kanavan silta, mihin erään eläkkeellä olevan autonkuljettajan epäillään törmänneen kännipäissään moottoriveneellään? pahus kun ei tullut sitä karttaa lennolle mukaan niin olisi voinut heti tarkistaa...?


(jälkeenpäin kävi ilmi, että täm EI ole jomalvikin kanava, vaan joku vielä historiankirjoihin päätymätön, merkitykseltään vähäisempi kanava tammisaaressa)

 tuohon on pitänyt rakentaa kaksi avattavaa siltaa pohjankuruun menevän laivaliikenteen takia. näitä ei kuulemma avata ihan joka kipon takia, vaan pitää olla ihan tähdellistä asiaa että hangontie, sekä rautatie katkaistaan.tammiharjun sairaalamiljöö. tästä kuvasta oikealle alkaa dragsvikin kasarmialue, joka on ainoa ruotsinkielinen palveluspaikka alokkaille suomessa.
  siitä ei nyt valitettavasti kuvaa ole, koska sotilaskohteiden ilmavalokuvaus on aluevalvontalain mukaan kielletty :(
tammisaaren vierasvenesatama herää eloon kesäaikaan ja on todella suosittu poikkeamispaikka.


ilma tammisaaressa oli todella täydellistä paramoottorilentoihin. ei pienintäkään rytkyä, vaikka aurinko paistoi keskellä päivää kirkkaalta taivaalta. tämän havainnon valossa tohdin lähteä tutustumaan tammisaaren ympäristöön, eli raaseporiin.... (jatkuu)

Raasepori (ruots. Raseborg) on kaupunki Etelä-Suomessa, joka syntyi 1. tammikuuta 2009, kun Tammisaaren ja Karjaan kaupungit sekä Pohjan kunta yhdistyivät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti