Lukijat

tiistai 6. elokuuta 2013

tampereen teiskossa!

pieni pala tamperetta oli jäänyt lähemmin tarkastelematta. kyseinen pala liitettiin tampereeseen jo vuonna 1972 ja sen palan nimi on teisko. aiemmin teiskon kunta käsitti alueita näsijärven molemmin puolin, mutta nyt keskitymme ainoastaan itäpuolen kyliin.
 koska teiskossa on lentokenttä, oli luonnollista startata ilmassa liikkumaan tarkoitetulla laitteella juuri sieltä!


kaanaan kylään ovat sijoitetut kaikki melusaastetta tuottavat tampereen talousalueen harrastepaikat.
 on monenmoista moottorirataa ja lentokenttä, jota käyttävät lähinnä purjelentokoneet (lentokone, jossa ei ole purjetta eikä konetta;)
 minäkin tankkasin peräti 10 litraa kaksitahtibensaa, aikomuksena käydä kämmenniemessä asti kääntymässä. jututettiin siinä yhtä purjelentäjääkin ja hän kertoi käyneensä sinä samana päivänä hallissa, räyskälässä ja jämillä sillä purjeettomalla ja koneettomalla lentokoneella....

 tuuli rauhoittui siinä 18.00 aikoihin jotenkuten lentokelpoiseksi ja arton kanssa startattiin peräkkäin teiskon maisemiin tutustumaan.
 vehokylä oli mulla se ensimmäinen etappi


sitten pikku korpitaipaleen yli ukaaseen. ukaa on tavallaan velaattajärven perimmäinen pohjukka. erittäin luonnonkaunista seutua jokatapauksessa!


linnuntietä matka teiskon kirkkojärvelle kulkee myllykylän ja asuntilan kautta:teiskoa vastavaloon. näsijärven koljonselkä taustalla


teiskon kirkko peityy metsän sekaan, joten kuvauskohteena melko mahdoton ainakin näin kesäaikaan ilta-auringossa :(sensijaan teiskolan kartano näytti samoissa olosuhteissa parhaat puolensa:
kuten myös tilausravintola/juhlatalo "maisa" vierasvenesatamineen...


maisansalon leirintäalue on karavaanareiden suosiossa


metallityöväenliiton "murikka" kurssikeskus piilossa metsän siimeksessä taipaleenniemessätästä sitten suuntasin velipojan mökkiä etsimään. muistelin sen olevan jossain näissä maisemissa?


ainoa muistikuva/johtolanka terälahden lisäksi oli naapurin laiturissa nököttävä vesitasokone, joten etsintä oli lopulta aika helppo :)


legendaarisen (edesmenneen) tamperelaisen kuorma-autokauppiaan, pekka mäkisen ranchi. "karpolla on asiaa" ohjelmassa pekan sihteeri kertoi aikoinaan että ainoa kaupanhierontaan saapunut potentiaalinen asiakas joka ei ostanut pekalta autoa, välttyi ostotapahtumasta ainoastaan uimalla karkuun lielahden yli ;)


 taivallahti


terälahtea


yrjölänkylä


velaattaa


ja sokerina pohjalla, saanko esitellä: velaatan avaruuskeskus!


no, samaan paikkaan laskeuduttiin mistä lähdettiinkin. tankissa näytti muuten olevan jäljellä enää n. 1 desilitra gasoo....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti