Lukijat

maanantai 15. joulukuuta 2014

kuvamuistoja norjasta

vain yhden kerran olen käynyt yrittämässä paramoottorilentämistä norjassa. tämä tapahtui n. 10 vuotta sitten, kun kävimme kesälomareissulla tuttavaperheeen kanssa vuonojen maassa.
 matka sinne tapahtui tietysti suomen lapin läpi. jo menomatkalla kamppeet leviteltiin kaunispään huipulle ja lyhyt lento termiikin vaivaamassa ilmanalassa tuli pyrähdettyä.kahvi ja munkki vain eurolla!lentotaksiasema inarinjärvellä


näätämö tunnetaan hyvänä lohojokena.kirkkoniemessä lennot piti unohtaa lentokentän ja venäjän rajan läheisyyden takia.teno(tana)joikilaaksossa loputtomat hiekkasärkät houkuttivat lopulta levittelemään kamppeet joen pohjalle. tuulikin näyttää todella hyvältä?

elämäni ehkä lyhyin lento päättyi paniikkilaskuun takaisin lähtöpaikalle. tasaisen maan kasvatin pääsi vuoriston turbulenssit yllättämään ja alas oli tultava nopeasti housupyykille. edes lasku jaloille ei onnistunut. onneksi alla oli pehmeä hiekka...seuraavana päivänä olosuhteet näyttivät odella mainioille varanginvuonon rannalla, pykeijaan johtavan tien varrella.
 ison santasen kohdilla löytyi hieno starttipaikkakin loivasti mereen johtavalta rantakaistaleelta
laskupaikat ei niin häävit sitten lähistöllä olleetkaanpykeijaan johtava tie


starttipaikka ja lähes tyyni merihieman harmitti, ettei ollut rohkeutta lentää pykeijaan asti. olisihan täällä ollut hyvä laskupaikka tuossa rannalla. nyt pykeijan kuvat joutui ottamaan maasta.
norjalaistytöt oli käyny kalassa...


"miljoonan" merilinnun pesimäpaikka vuonolla.
(kalastusaluksen kipparin mukaan)
käytiinhän mekin turistikatiska merellä katsomassa ja pari isointa kuningasrapua keitettiin mukaamme matkaevääksi.kolmantena päivänä rapua ja merikalaa pursusi ulos jo korvistakin...varanginvuonossa onnistuimme näkemään myös yksinäisen ryhävalaan rantoja kiertelemässä.
keskikesän lunta ryssämarkassa piti tietysti pysähtyä joukolla ihmettelemään.maisema altasta
yllättävän pohjoiseen on hirvetkin levinneet!maanvuorymistä varoittelevat liikennemerkit aivät ole suotta vuoristoissa tienvarsilla...tarjoukset senkun vaan paranee, kun kotiappäin tullaan :)


tällainen reissu naapurimaassa. monenlaista paikkaa tuli nähtyä ja muuten niin tuulisena ja kylmänä maana tunnettu norja näytti meille paremman puolensa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti