Lukijat

keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

aamulenkki länsi-teiskossa

 lyhyellä kotimaanreissulla yövyimme autossa ikaalisissa. aamu valkeni sumuisena, joten aamukahvien jälkeen oli hyvin aikaa lähteä haeskelemaan starttipaikkaa lähiseuduilta.ajelimme hämeenkyrön ja viljakkalan kautta näsijärven länsirannalle, länsi-teiskon kirkonkylään.
 sumu hälveni matkalla, mutta vielä ennätti ulkoiluttaa kopteria viljakkalassa.


pienen haeskelun jälkeen starttipaikka löytyikin ihan kirkonkylän keskeltä, jossa sopivankokoinen vastaleikattu nurmipelto ja alamäki juuri oikeaan suuntaan :)
  länsi-teiskosta löytyy aivan ne samat elementit, mitkä muistakin vastaavankokoisista kirkonkylistä: lopetettu kansakoulu, lopetettu osuuspankki, lopetettu kyläkauppa, lopetettu posti, seurantalo ja rivitalonpätkä.kirkonmäki on päässyt pahasti pusikoitumaan. ilmastakäsin ei tahdo millään saada kuvaa rakennuksista. tuo matalampi on kuitenkin se varsinainen kirkko ja vaalea rakennus jonkinlainen avonainen kellotorni/hiljentymispaikka?


                                                                iso järvi, isot veneet! ylermin kantavuus on kuulemma 130 tonnia. sillä voi kuskata kesälläkin esim kaivinkoneen ja hirsikehikon näsijärven saareen.                                                  naapurikylä on nimeltään leppälahti                                                   mukavannäköisiä mökkimaisemia
kuusjärvi hankalassa paikassa (hankala)


kuru-ylöjärvi-tie poikeluksessapoikeluksen kyläkauppa ympäristöineenpitkäjärvi on nimensä veroinenhorisontissa siintää tampereen maamerkkitakaisin lähtöpaikalle.
 kahilan navettaa on kylällä kutsuttu "lehmien kirkoksi" vesitornin muotoilun vuoksi. voimalinjan ja jyrkän alamäen takia lasketuminen piti tehdä toiselle peltolohkolle. liekö pintatuuli ollut kääntyneenä myötäiseksi vai mikä lie ilmakuoppa sattui juuri olemaan laskukohdassa, kun menin rumasti nurin? 
ei kalusto- eikä henkilövahinkoja :)
1 kommentti: