Lukijat

maanantai 1. helmikuuta 2016

kesäkaupunki naantali

 näin sydäntalvella on mukava muistella menneitä kesiä ja mieleenjääneitä lentoreissuja.
 2008 heinäkuussa oli käymässä turun seudulla kesälomareissulla. lentokamat kulki mukana, niin mikäs oli noustessa ilmaan turun ruissalosta!
 starttipaikka löytyi ruisrock tapahtuma-alueelta, jonne nuoriso oli tallannut oikeen tasaisen lentoonlähtöbaanan :)
koska turun keskustaa esittelin teille lukijoille jo toissa kesänä, jätetään turun kuvat nyt esittelemättä ja mennään suoraan kohti naantalia. alunperin olin sopinut lennonjohdon kanssa pysytteleväni ruissalon yllä, mutta koska radioyhteys toimikin yllättävän hyvin, muutin plaania ilmassa ja sainkin selvityksen käydä naantalissa asti.

turku jää taakse...raisio on tuollainen nauhamainen taajama-alue turkua ympäröivällä kehätielläkeskustan asutus-, liike-, ja teollisuusaluettapörssiyhtiönäkin tunnettu raisio oyjnaantalin aurinko oli helppo bongata ilmastanaantalinsalmen siltakultarannan yllä on nykyään lentokieltoalue, mutta tuolloin siinä sai lennellä aivan vapaasti. ei ollut halonen huiskuttamassa parvekkeella ;)liekö kaikki muumit laaksossa?naantali elää kesällä turismista ja turismi on keskittynyt melko tarkkaan huvivenesataman ympärillekeskusta liikealuettatuo laiva on kuulemma hinattu kylpylän rannasta sittemmmin jonnekin muualle?naantalin "unikeko" heitetään vuosittain mereen tuosta etualan laituriltanaantalin öljysatama ja öljynjalostamo. huomaa varmuusaltaat säiliöiden ympärilläturun telakka on aivan raision rajan tuntumassa. olikohan se nyt loistoristeilijä kun "royal princess" joka oli tuolloin työn alla?airistolla tulossa parikin laivaa turun satamaan.
 tästä sitten suoraan laskuun edessä näkyvään ruissaloon.


2 kommenttia:

  1. Upeita kuvia! Oletko ollut Raumalla kuvailemassa?

    VastaaPoista
  2. pari kertaa on tullut raumallakin pöristeltyä. jos ei tässä pian tule uusia tapahtumia lentorintamalla, pitää varmaan vielä muistella rauman reissujakin täällä blogissa :)
    (lennot raumalla tapahtuivat ennen blogini aloitusta)

    VastaaPoista