Lukijat

tiistai 29. joulukuuta 2015

homma etenee...

etelä-pohjanmaan liitäjien varjoliitokurssilla ollaan tultu siihen vaiheeseen, että lähes kaikki kurssilaiset ovat pääseet lentämään jo korkeita lentoja, vaikka jäällä ei olla vielä oltu kertaakaan!

tänään kokoonnuttiin menkijärven lentokentälle oivallisen koulutuskelin sattuessa kohdalle. peräti neljä oppilasta ennätti irrottautumaan arkirutiineistaan ja he kaikki saivatkin tänään roppakaupalla oppia varjoliitämisestä.
 tuuli oli ideaali suunnan sekä voimakkuuden suhteen, mutta pilvien alaraja olisi saanut olla hieman korkeammallakin. yhtäkaikki, aivan tarpeeksi korkeutta tuli korvien, 360-käännösten, vinkkareiden, e/t-heilureiden, painopisteohjauksen, laskukierroksen ym. peruslentoliikkeiden opetteluun ja ehtivimmät oppilaat lensivätkin tänään lähes 15 lentoa! 43 hinausta yhteensä ja se on melko hyvin tällaisena lyhyenä joulukuun päivänä :)

kameraakin kanniskelin kaulassa jonkun aikaa. tässä muutamia otoksia päivän kulusta:

toni punnaa siipeä lentotilaan hinauksen alussajuha (jussi) starttaa aamulla matalalle lennolle. iltapäivällä jussi sai pari korkeaakin plakkariin.
tästä on hyvä jatkaa!torstilla tekemisen maku heti lentoonlähdön alussa:ihan oikeansuuntainen ohjausliike liitimen ollessa startissa vasemmalle kallellaan...mallikuoletus koulutuksen tässä vaiheessa!


jonoa startissailkka täyttää siipeä lentoonlähtöä varten.
 taustalla leirinuotio tuottamassa kasvihuonepäästöjä ilmakehään.kerhon kokenein hinaaja hinauskeikalta tulossa, pyykkinaru matkassaan ;)

(unohtui pahus vieköön nuo jarruvarjot matkasta, joten jouduimme hieman soveltamaan käsillä olevista värkeistä)
tältä näyttää (perus)koulutushinaus alussakelpparilentäjiäkin tunki jonoon ;)kaikella tavalla onnistunut päivä.

ylätuuli oli kaikista ennusteista huolimatta hieman enemmän etelästä. sehän vain helpotti hommaa, koska ei tarvinnut pelätä narun tippuvan vieressä kulkevalle maantielle.
 näitä lisää ja tuleehan niitä kun saadaan ihan pian jäät perännejärveenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti