Lukijat

maanantai 7. marraskuuta 2016

liitäjien syystapaaminen 2016

taisi olla suomalaisessa liidinhistoriassa ensimmäinen kerta kun liitäjien syystapaaminen järjestetään oulussa? ainakaan sen parinkymmenen vuoden aikana kun mä oon näissä rampannut, en muista näin pohjoiseen tapahtumaa viedyn.


pietilän simo paikallisesta kerhosta (oulun icaros team) avasi tapaamisen ja esitteli viikonlopun ohjelman:tässä saman kerhon todellinen rautaperse, martti kaikkonen, kertaa kesän huiman yölentonsa vaiheita.
 lennolle tuli myöhemmin SE-status ja hauska seikka on sekin että kolmiolennon suomenennätys on pidempi kuin voimassaoleva maailmanennätys!

nykytekniikalla on mahdollista osallistua reaaliaikaisesti tapaamiseen saksasta asti.
 kaveri siinä koettaa kehua kokousväelle kehittelemäänsä uudenlaista pelastusvarjomallia livenä.tapaamisellemme oli varattu tilat oulunjoen varrella sijaitsevasta hotelliravintola lasaretista.
 lasaretti on ollut ennen oulun keskustan varuskunnan sotilassairaala.


SAR-lentopelastuksen edusmies kävi esittelemässä meille toimintaansa. asia on sillätavoin ajankohtainen, että pian varjoliitäjät (moottoroidut), sekä lennokit ovat osa sar-lentopelastus- ja etsintätoimintaa.
oulun laskuvarjohyppääjien raimo karhu kävi opettamassa meille, kuinka kaadutaan luita rikkomatta mikäli nopeus maapalloon törmäämishetkellä ei mahdollista normaalia jalkautumista.
 tätä kutsutaan PLF-kaatumiseksi.illan ehtiessä päästiin palkitsemisiin. paljon tuli jalometallia kotiin kannettavaksi etevimmille :)erikoispalkinnon sai kuusiston aarne. ansioksi luettiin yhdeksääkymppiä lähentelevä ikä, yhä aktiivinen lentoura sekä usein esiintyvä poikamainen virne kasvoilla ;)pääasiaan, eli saunomiseen asiaankuuluvinen virvokkeineen päästiin myöhemmin illalla.
 tätä kutsutaan lentopiireissä "kuppilatiimaksi"
:)oikeesti tämä allaoleva pikku videonpätkä oli taltioitu tapaamisen alkumetreiltä, kun veikko valtanen kertoi varjoliitoharrastuksen syntyhistoriasta oulun seudulla viime vuosituhannella. veikko kuitenkin osasi puheensa loppuun kiteyttää sen olennaisen, joten minäpä kopsaan sen tähän oman blogimerkintäni loppuun!oikeen mukava tapaaminen oulussa. ihmeen paljon oli osallistujia, vaikka etukäteen arvelinkin syrjäisen sijainnin verottavan kävijöitä. jälkeenpäin kartaa tutkiessani huomasin, että ouluhan onkin melkein keskellä suomea!

1 kommentti:

  1. Kiva esitys tapaamisesta, kiva lukea ja katella! Lopun video ei toiminut, herjaa väärää osoitetta. Saako muut rainan pyörimään?

    VastaaPoista