Lukijat

sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

jotain mätää tanskanmaalla

muutaman päivän pakomme suomen räntäsateesta kohdistui tänä vuonna tanskan kööpenhaminaan.
 juuttien maassa ei ole tullut aiemmin käytyäkään kuin yhden kerran.
kokolailla perusturistireissu oli tää ja ne "pakolliset" kohteet tuli kierreltyä. nähtävää jäi toki vielä paljon tähteellekin, mutta muutamassa päivässä nyt ei vaan enempään pysty.

legoja ei voi ohittaa tanskasta puhuttaessa
kööpenhamina on kartastakin katsoen erikoinen sekoitus rakennettua vesistöä ja kaupunkia.
 muinaisen linnoituskaupungin puolustusrakenteet näkyvät vieläkin muokatussa maassa vallihautoina, kanaaleina ja muina vesiesteinä.yksityiskohta kastellet-nimisestä tähden muotoisesta linnasaarestavene on monessa kohtaa autokyytiä kätevämpi kulkupeli.tanskalaiset ovat kovia polkemaan! polkupyörille on omat tiensä ja useimmiten ne on merkattu sinisellä värillä.nyhavnin länsiranta on ikoninen kuvauskohde kööpenhaminassa."tivolia" ei voi ohittaa kööpenhaminan käyntikohteista puhuttaessa:huvipuiston oheen on ympätty jos mitä ohjelmaa ja rakennelmaa kansalaisien viihdyttämiseksi.

eräs alueen upeimmista rakennuksista iltavalaistuksessa


melko erikoinen tämä christianian vapaakaupunki christhavenin kaupunginosassa. pieni joukko vaihtoehtoelämäntapalaisia valtasi armeijan käytöstä poistuneet kasarmirakennukset 1970-luvulla

lue lisää
portin takana odottavat jälleen eu:n lait
kuvia ei tohtinut alueella juuri ottaa. nämä mielenkiintoisen näköiset asukkaat kun tuntuivat olevan allergisia salamavaloille kuvauskiellosta päätellen.

täytyy sanoa, että kadunvarsimyymälän kiinteät kulut ja varaston hallinta ovat näillä kauppiailla kunnossa!jaa ostinko?
ehkä ostin, ehkä en ;)ennakkoluulotonta arkkitehtuuria kaupungin parhaimmilla paikoilla eli päällekkäin asetellut merikontit ovat muuttuneet luxus-asunnoksi. tai ainakin jonkinlaiseksi sen kokeiluversioksi.joka härjillä ajaa, se härjistä puhuurosenborgin linna toimii nykyisin museonaehkä koko tanskan kuuluisin nähtävyys?kevät oli tanskassa paljonkin omaamme edellä.sitten sinivalkoisin siivin kotia kohti.
 ompa siinä pitkä laituri jollain ;)päätän raportin kööpenhaminan matkalta tähän vainion junnun tekemään ralliin aiheesta:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti