Lukijat

tiistai 11. heinäkuuta 2017

balttiarallaa tuhannen kilometriä...

...tuli ajeltua kesälomareissulla. siitä merkittävä osa ulkomailla, virossa ja latviassa. pääkohde oli saarenmaa, jossa ei ollut aiemmin tullutkaan käytyä. lentovehkeet jätin suosiolla kotiin. tuo jalka kun ei kärsi vielä kovin pitkiä loikkia ottaa, mutta ilmakuvia saatiin jälleen kopterikameran avustamana.

laihelassa on ollut asutusta jo 1200-luvulla tällä mäellä. alueella on runsaasti säilyneitä rakennelmia todisteena vanhasta asutuksesta turistien ihmeteltäviksi. kuvan taustalla sijaitseva päärakennus on kuitenkin myöhempää tuotantoa.tässä "väikese väina tamm"  eli tuommoinen pitkälle maakannakselle rakennettu tie muhun saarelta saarenmaalle.
orissaare on yksi suurimpia saarenmaan taajamia
virolainen tuulivoimapuisto ;)

www.anglatuulik.eupääkaupunkiin kuresaareen päästyämme etsimme ensimmäisenä käsiimme erään paikallisen tutuntuttumme.vellon avustuksella kävimme lennonjohdon kanssa sopimassa askelkuviot dronen lennättämisessä kuressaaressa. sijaitsihan kenttä vain parin kilometrin päässä keskustasta.

pääkaupungin tärkein nähtävyys, piispanlinna

http://www.saaremaa.ee/index.php?option=com_content&view=article&id=456
vanhan kaupungin keskustaa.kirkkoja oli kylässä kaksinkin kappalein. tässä toinen.ja tässä toinen:ulukomaanreissuilla hauskinta on tietysti tavata muita ähtäriläisiä :)
 tämännäköistäkin porukkaa löytyi kuressaaresta tällä kertaa!
veski nimeltään, mylly ulkonäöltään. oikeasti se on kaupungin suosituin ja vanhin ravintolamontussa (kalasatama saaren eteläniemessä)  oli perjantaina ammattikalastajien järjestämä kyläjuhla, jonne meidätkin oli kutsuttu. tunnelmaa latisti hienoinen tihkusade. juuri ja juuri tohti kopteria ilmassa kuitenkin käyttää.


palataanpa kuressaareen. tässä satama ja alueen majoituslaitoksia.parin päivän tutustuminen saareen riitti ja oli aika jatkaa matkaa. paluumme saarelta osui sunnuntai-iltapäivään ja juuri silloin on lautalle pahimmat jonot. tunti meni jonottaessa, joten hyvin ennätti kopteriakin siinä ohessa lennättääpärnu oli seuraava etappi. teatteriviikot menossa vissiin?


... jossa tapasimme jälleen sattumalta (entisiä) ähtäriläisiä!

ketkä tunnistaa?koska helsingin lautan lähtö olisi vasta illalla, päätimme poiketa myös latviassa.
 salagrivan syväsatamaitämeren loputtomia hiekkarantoja kävimme ihailemassa svetciemsissä.eu:n myötä baltian raja-asemillakin on toiminta lopetettu tarpeettomana. tässä viron puolen asema rajalla. siinä toimii nyt useampikin liikeyritys. mm. ruokaravintola.
latvian puolelta saa vain juomaa. eikä sitäkään tarjoilla pöytiin, vaan joutuu itse kantamaan autoon.
 veropolitiikka tekee sen, että nykyään virolaisetkin hakevat viinaa juuri tästä kaupasta. eniten oli kuitenkin suomalaisia.
 huomasin muuten, että yllättävän helposti resorit pohjaa 313-sprintterissä ;)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti