Lukijat

sunnuntai 18. marraskuuta 2018

salipäivä 2018


     tuoreimpien oppilaiden koulutus oli tullut siihen vaiheeseen, missä pidetään viimeiset varsinaiset teoriaopinnot. meidän kerhossa sitä kutsutaan sattuneesta syystä "salipäiväksi"
 jo monena vuonna olemme kokoontuneet sedu koulutien liikunta/juhlasaliin, eikä tämäkään kerta muodostanut siinä poikkeusta. sali on tarpeeksi tilava ja korkea harjoitella/opettaa määrätyt koulutusohjeen jutut.

aivan ensimmäiseksi ripustettiin kerhomme varjoliitosimulaattori "ossi" voimistelurenkaiden pidikkeisiin. tässä laitteen koekuormitus menossa juhanan ja villen toimesta.


kerhon siivet tarkistettiin ja jokainen oppilas sai "kuitille" oman siiven, jota kuljettaa mukana talven lentotreeneissä.
  kalusto osoittautui jälleen kerran hyväkuntoiseksi. ainoastaan yksi punos oli pintavaurioitunut ja vaihdetaan uuteen lähiaikoina.sami (p) oli myös tullut tarkastamaan siipensä kokeneempien opastuksella muutaman vuoden lentotauon jälkeen.simulaattorissa käytiin porukalla lävitse epävakaat lentotilat sekä ohjausoppia.
tutuksi tulivat koulutusohjeen mukaiset ohjausliikkeet, itseaiheutetut lentotilan häiriintymiset ja niistä palautuminen normilentotilaan.

ville näyttää, kuinka voimakkaasti varjoliitimellä  voi tarvittaessa"bänkätä"!juhani turbulenssin tekijänä ja juhana vastaanottopäässä.


  tärkein tämän päivän koulutus koski pelastusvarjon käyttöä. ennen tätä koulutusta ei korkeisiin lentoihin ole asiaa.
 tässä sami (k) heittää pelastusvarjonhelina kertomassa kaille pelastusvarjon heiton jälkeisistä toimenpiteistäei se tuon kummempi juttu ole:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti