Lukijat

maanantai 8. kesäkuuta 2009

mennään hiljaa markkinoille...

kännykkään olin jo illalla asetellut herätysajaksi 05.00. edes aamukahvia en alkanut keitteleen, vaan kun sain auton akkunat skraapattua puhtaaksi jäästä, lähdin ajeleen kohti honkajokea.
jalasjärven abc-aseman kohdalla sitten senverran hiljensin, että aamukahveet kerkisi horpätä.

matkaa honkajoelle ähtäristä on karvian kautta ehkä n 150 kilometriä. johan se kello hätyytteli seitsemää, ennenkuin olin perillä. starttipaikan haussa vielä tuhertui aikaa, mutta lopulta löysin hyvän sellaisen ja sain utsittua isännän nimen selville. numeropalvelusta sain isännän numeron ja soitin luvan pellon käyttöön starttipaikkana.


tuuli oli paljonkin ennustettua kovempaa, mutta isolta aukealta oli helppo lähteä. maapallon kitkakerroksen vaikutusalueella ilma oli ikävän ryppyistä. harkitsin jopa lennon keskeytystä hetkisen, mutta kunhan korkeutta tuli yli sadan metrin, keli tasoittui hieman ja päätin jatkaa lentoa. suunnitelmissa oli lentää isojoelle ja takaisin, mutta sivutuulen takia tuulisortumaa joutui kovasti korjaamaan ja se hidasti matkantekoa.

tästä lie koko kunta saanut nimensä?
honkajoen keskustaajama. kirkko kovasti metsän suojassa.


honkajoella oli tänään masiina-markkinat. ne oli pystytetty moottoriurheilustadionille mämminmaahan
honkajoella nevoja piisaahonkajoki on muodostunut jonkinlaiseksi konekaupan keskukseksi. tätä ilmentää mm. minikaivinkone liikenneympyrässä honka-centerin vieressä

honkajoki tunnetaan myös suomen ainoasta kuolleitten tuotantoeläinten polttolaitoksestaan. voisikohan se olla tuolla?
isot kaasusäiliöt tuolla ainakin näkyy ja hukkalämmöllä voitaisiin ihan hyvin lämmittää kasvihuoneita?
vain muutaman kilometrin päässä tuosta sijaitsee niinisalon tykistörykmentin pohjankankaan suuri ampuma-alue, ilmailukarttaankin vaara-alueena merkitty EF D62tuosta pääsee isojoelle peltoaukeata pitkin
kodesjärviset on järvensä sotkeneet...keli oli mulle aika jännä. vaikka välillä oli laajoja tasaisen ilman alueitakin, herätti ilmojen haltija välillä lentäjän löysäämällä jopa punoksia! osasyynä varmaan mennyt hallayö ja kirkkaalta taivaalta paistava aurinko. ja olihan tuolla 450m:n korkeudessakin viisi astetta pakkastakin. selkee välihousukeli olisi kyllä ollut. hanskat olin onneksi ottanut mukaan.
tästä matka jatkui kohti isojokea, mutta siitä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti