Lukijat

tiistai 2. kesäkuuta 2009

aikainen lintu madon nappaa!

herätyskellon olin virittänyt soimaan kuudeksi, tarkoituksena käydä pellonlaitaan paramoottori selässä. sen kummempaa lentosuunnitelmaakaan en tehnyt. jos tuuli olisi ylhäällä voimakasta, oli vähän mielessä lentää tankillinen bensaa etelään päin ja katsoa sitten mille paikkakunnalle lasku sattuisi.
kaikessa rauhassa levittelin siiven kasteiseen ruohikkoon linnunlaulua kuunnellen ja raikasta, heräävän aamun tuoksua nuuhkien.
startti tapahtui vääräkosken niinikylältä, joka on kymmeniä metrejä korkeammalla, kuin perännejärven pinta. sen huomasi selvästi myös kovempana tuulena.koska liidin kulki melko kivasti joka suuntaan, päätin ajella vastatuuleen ja käydä tutustumassa ähtärin keskustaan. liekö tuolla kukaan paramoottorilentäjä vielä koskaan käynytkään ?
aina niitä vaan löytyy vielä ennen korkaamattomia paikkakuntia ;)

tommonen toteemi on noussut ihan viime aikoina ähtäriin. vanhasta mäkelän raunon rakennuttamasta unionista (sittemmin neste, esso) ei taida olla enää jäljellä, kuin muutama mittarikentän maanalainen osa?
polttoaineet vaan on ähtärissä kaikilla asemilla niin kalliita, että osa paikkakuntalaisista käy naapurikunnassa keskisen huoltoasemalla täyttämässä tankkinsa. saattaapa siinä samalla tulla haettua viikon ruokatarpeetkin ym. tuurin kyläkaupasta?

abc-asema avattiin viime viikolla, mutta viimeistelytöitä tehdään yhä. sisustuksen teemana on käsin kynäruiskumaalatut villieläinteemat seinällä, jotka ovat kyllä näkemisen arvoiset.
tossa mulla on terassinkulmalla vakkaripöytä :)

keskustan liikennettä uusi kauppapaikka saattaa hieman hiljentää (oliskohan ollu ehkä paristataa !!! yleisönosaston kirjoitusta viimeisen vuoden aikana maakuntalehti ilkassa, koskien ostolantien ruuhkaliikennettä...)

ähtärin keskusta oli "ennenvanhaan" kirkon ympäristössä
tämmöinen oli ähtärin kirkko 80 vuotta sitten (valok. velj. karhumäki), mutta salamanisku poltti kirkon joskus 1930 luvulla ja nykyinen rakennettiin. niinkuin näkyy, monet ympärilläolevat rakennukset ovat yhä olemassa.

tässä myös vanhaa ähtäriä. hankolan talo (nyk. matkustajakoti), sekä kotiseutumuseo.

tämmöstäkin sieltä tänään taas näkyi...kyse ei kuitenkaan ole leväesiintymästä, vaan männyn siitepölystä.

http://www.ymparisto.fi/default.asp?contentid=139691&lan=FI


ähtärin keskustaa kaakosta päin tarkasteltuna.

perännejärveä koillisesta katsottuna.


satuin myös erikoisen luonnonnäytelmän todistajaksi. jo tullessa kiinnitin huomiota suureen lokkilaumaan hyvölän sillalla. ajattelin, että joku kalalaji kutee parhaillaan virrassa ja on houkutellut linnut paikalle?
kyse olikin vasta kuoriutuvista surviaissääskistä, joita parveili tiheässä joen yllä. vaihtelua ruokavalioon!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti