Lukijat

keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

pakko päästä paavolaan!

sain kuuman vinkin, että pyhäjärven lepakkomiehen, jari kokkosen albumista puuttuu vielä paavolan kirkon kuva. paavolahan (ent. pehkola, 1972 ruukiksi, 2007 siikajoeksi) on vielä vahvasti jarin vartioimaa aluetta :)
kellekään mitään hiiskumatta himmasin rintterin ouluun mennessä ruukin ja paavolan puoliväliin isolle peltoaukealle.
osasyynä lentopaikan valintaa oli myös se, että äitini asui evakkona ollessaan pikkutyttönä juuri paavolassa joitain vuosia ja on paikasta kertoillut. laatokan saaressa ikänsä elänyt armas-pappa ei kuitenkaan hyväksynyt asuinpaikaksi järvetöntä kuntaa, vaan he muuttivat sittemmin virtain killinkoskelle, lähemmäksi muita lumivaaralaisia.
pellolla kasvoi pitkää heinää, joten siiveksi valitsin tällä kertaa mojiton. ilmaannousun jälkeen huomasin sen olevan selkeä virhe. jo maassakin tuuli oli kohtalaista, mutta ylempänä ilma paljasti todellisen luonteensa.
ikävää rytkytystä jo puoli kahdeksalta aamulla, eikä matka paavolaan (muutama kilometri) tahtonut edistyä lainkaan. pienikin kääntyminen vastatuulesta heitti heti pakin silmään...

siikajoki. paavola kuvan keskellä yläreunassa.
trimmien vapautuksen ja korkeuden pudottamisen jälkeen hienoista etenemistä sentään oli havaittavissa ja pääsin n. puolen tunnin jurraamisen jälkeen myötävalon puolelle paavolaa.

paavolan ristikirkko valmistettiin talkoilla 66 päivässä vuonna 1756
heti tämän jälkeen olinkin muutamassa minuutissa ruukissa, eli edessä olisi taas puolen tunnin vastatuuliosuus muutaman kilometrin päässä olevalle starttipaikalle!
tähän en alkanut, vaan päätin tehdä laskun ruukin urheilukentän viereiselle suurelle oraspellolle ja pummasin kyydin lähtöpaikalle eräältä ruukkilaiselta.ruukin alkuperäinen teollisuus on keskittynyt siikajoen vesivoiman partaalle.ahlströmin eristetuotanto on kuulemma loppunut ruukista aivan hiljattain.
ruukin kyläkeskusjännää oli taas! kuinkahan aikaisin sitä oikein pitäisi herätä, että saisi lentää tasaisessa ilmassa? tänä aamuna herätyskello soi 04.00


--------------------------------------------------------------------------------

3 kommenttia:

  1. Paavolan pojan lukemana hauska koonnos.
    Saapiko käyttää yhtä kuvaa fb:ssa?

    Kari R

    VastaaPoista