Lukijat

sunnuntai 22. elokuuta 2010

nyykaapin markkinoilla

minkä suomalaisen kaupungin nimessä on adjektiivi, erisnimi ja substantiivi?
no, tietysti uusikaarlepyyn!
juthbackassa, (leirintäalue+hotelli kaupungin välittömässä läheisyydessä)järjestetään joka vuosi elokuussa suuret 24 tunnin "wanhan tawaran" markkinat. ne alkavat perjantaina klo 16.00 ja kestävät seuraavaan päivään klo 16.00. tosin innokkaimmat venyttävät markkinoita molemmista päistä ja jo torstaina alueella on paljon myyjiä.
tältä näytti sisääntulotie perjantaina kuuden aikoihin illalla. starttipaikka löytyi kätevästi tuosta tien varrelta puidulta pellolta kesken jonotuksen. "lentäen olisit jo perillä" toteutui siis nytkin ;)
kuvasta saa hyvän käsityksen tapahtuman suosiosta. taitaa olla suomen suurin alan tapahtuma? liikenteessä oli todella paljon vanhoja hienosti entisöityjä autoja sekä muitakin harvinaisuuksia.

tungosta markkina-alueella
uudenkaarlepyyn keskustaa lapuanjoen mutkassa.
tuosta lapuanjoki oksentaa ravinteikkaan vetensä perämereenuudenkaarlepyyn kirkko on pohjanmaan kauneimmaksi mainittuturkistarhoja on täälläpäin paljonlaskun jälkeen kävin maastakäsin tutustumassa markkinatarjontaan ja kyllähän sieltä muovikassillinen tarttui tuliaisia kotiinviemisiksi. hinnat eivät päätä huimanneet ja kauppa näytti käyvän hyvin.
ihan kuin olisi ulkomailla käynyt, koska ruotsin kieltä vallan tuollapäin puhuvat!

2 kommenttia:

 1. Vähän infoa:

  Juthbacka-markkinoiden järjestäjänä toimii Jakobstadsnejdens Veterabilssällskap r.f. Yhdistyksen tarkoituksena on tukea kulttuurihistoriallisesti merkittävien vanhojen moottoriajoneuvojen ja koneiden harrastusta Pietarsaaren seudulla. Juthbackamarkkinat tulivat kuvaan mukaan runsaat 30 vuotta sitten siinä tarkoituksessa, että väki saisi nurkissa lojuvat osat kiertoon. Alussa mukana oli kymmenkunta myyjää, jotka ”vaihtoivat ruostetta” keskenään.

  Elokuun toiseksi viimeinen viikonloppu on aina varattu Juthbacka-markkinoille. Nyt on yli 700 myyjää ja n. 30 000 kävijää.(lähteenä kerhon sivusto).

  Täältä löytyy kartta alueesta! Sen mukaan yli 700 myyntipaikkaa!
  http://jakobstadsnejdensveteranbilssallskap.multi.fi/ram-filer/juthbackaMarknad.pdf

  ps. Toivottavasti ei haittaa, vaikka näin usein kommentoinkin!

  VastaaPoista
 2. kommentteja on aina mukava lukea ja samallahan sitä sivistyy aivan huomaamatta itsekin !

  VastaaPoista